• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (ACUM, DigiSport 2) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

După semifinala de la Sydney, Simona Halep a jucat doar 78 de minute la Australian Open în 2016, după ce în ultimii doi ani a ajuns până în sferturile primului turneu de Grand Slam al sezonului.

Învinsă în două seturi, scor 4-6, 3-6 în fața lui Shuai Zhang, din China (locul 133 WTA), sportiva din România a părut afectată, la finalul meciului și susține că s-a simțit pierdută pe teren.

"Cred că nu a fost ziua mea bună, dar trebuie s-o felicit, deoarece cred că a jucat foarte bine. A jucat fără teamă şi a lovit fiecare minge, a avut un ritm bun. Eu cred că am lovit prea scurt în primul set, apoi ea m-a dominat, deoarece simţea mingea foarte bine. Am încercat să schimb, să rămân în meci. La 3-1 în setul secund am avut şansa să trimit meciul în decisiv, dar nu s-a întamplât asta. A fost mai bună astăzi. E dificil, sunt cu adevărat dezamăgită. Dar este doar o zi, un singur meci. Mâine este o zi nouă. Trebuie să privesc înainte şi să ramân motivată. Mai am multe meciuri, e abia inceputul", a afirmat Simona Halep.

Referitor la accidentarea care i-a dat bătăi de cap în ultimul timp, la tendonul lui Achile, Simona a declarat: "Nu am resimţit nicio durere astăzi. Am avut multe probleme în ultima vreme, sunt cu moralul la pământ, deoarece am fost foarte bolnavă când am fost în România. Apoi am venit aici şi am avut probleme la tendon. E dificil să fiu sută la sută pozitivă. Am făcut tot ce am putut astăzi, atât s-a putut. Sunt dezamăgită, evident."

A doua clasată din ierarhia WTA a găsit și cuvinte de laudă pentru adversara sa, aflată la prima victorie din carieră pe tabloul principal la un turneu de Grand Slam. Până acum, Shuai Zhang pierduse 14 meciuri la rând în primele tururi.

"A jucat fără frică, dar eu nu am făcut deloc un meci bun", a adăugat jucătoarea de pe locul al doilea în topul WTA.