• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

UPDATE Simona Halep s-a întors luni în România și a susținut o conferință de presă la salonul oficial de la Aeroportul Otopeni - Henri Coandă. 

"E o onoare să fiu astăzi aici, în fața dumneavoastră și ați făcut-o mai frumoasă, așteptându-mă cu atâtă căldură. După cum se vede, sunt emoționată. Visul meu a devenit realitate și mă bucur că se întâmplă pentru noi, că o româncă a fost numărul 1 mondial feminin. Mă bucur că eu sunt acea persoană", a spus Simona Halep, la salonul oficial de la aeroportul Otopeni.

"Le muțumesc tuturor celor care au lucrat cu mine de 22 de ani, Mă simt bătrână, dar nu sunt. Le mulțumesc antrenorilor și familiei mele. Teo (n.r. preparatorul fizic Teo Cercel) nu e aici, dar îi mulțumesc că mă pune mereu la muncă, mulțumesc echipei Kinetic, care are grijă să nu mă accidentez, chiar am avut un parcurs bun din acest punct de vedere. Îi mulțumesc domnului Țiriac că a crezut în mine și că mă sprijină. Doamnei Ruzici, care e mai mult decât un manager. Îi mulțumesc Andrei (n.r. Andrei Pavel), care nu e aici, dar e aici. Mai am și acum manșeta lui de la Roland Garros, atunci era idolul meu și i-am cerut manșeta, iar acum mă bucur că îl am alături de mine. Bineînțeles, îi mulțumesc lui Darren (n.r. Darren Cahill) că a crezut din prima clipă când am lucrat împreună că o să ajung numărul 1 mondial", a mai spus liderul topului WTA.

Simona Halep a spus și care sunt următoarele obiective ale carierei: "Să câștig un turneu de Grand Slam și să rămân cât mai mult pe primul loc".

 


UPDATE Ora 12:20: Simona Halep este la București. Avionul a aterizat în jurul orei 12:15, iar numărul 1 WTA a coborât la 12:20 și a fost întâmpinată de George Cosac, președintele Federației Române de Tenis și de ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca. Sportiva originară din Constanța a primit chiar lângă aeronavă un coș cu flori și un balon cu forma numărului 1.


Preşedintele României, Klaus Iohannis, a ţinut să o felicite şi el pe Simona Halep pentru performanţa excepţională de a deveni numărul 1 mondial.

Şeful statului a postat un mesaj pentru constănţeanca în ziua în care Halep a urcat oficial pe locul 1 în clasamentul WTA, performanţă asigurată încă de sâmbătă, după victoria contra Jelenei Ostapenko din semifinalele de la Beijing.

"Felicitări, Simona Halep, pentru obținerea primului loc în clasamentul WTA! Profesionalismul, determinarea și dedicarea demonstrate pe terenul de tenis au făcut posibilă această extraordinară performanță!", a scris Iohannis pe Facebook.

Simona Halep revine în ţară luni şi este aşteptată la Salonul Prezidenţial de la Aeroportul Henri Coandă, din Otopeni.

Românca a jucat la Beijing a 27-a finală din carieră, până acum având 15 trofee. Simona a obţinut şase titluri în 2013, la Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia, două în 2014, la Doha şi Bucureşti, trei în 2015, Shenzhen, Dubai şi Indian Wells, trei anul trecut, Madrid, Bucureşti şi Montreal, iar anul acesta a câştigat la Madrid.

Halep a mai disputat 12 finale, în 2010 şi 2011 la Fes (Maroc), în 2012 la Bruxelles, în 2014 la Madrid, Roland Garros şi Turneul Campioanelor, în 2015 la Toronto şi Cincinnati, iar în 2017 la Roma, Roland Garros, Cincinnati şi Beijing.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

"Le muțumesc tuutror celor care au lucrat cu mine de 22 de ani, Mă simt bătrână, dar nu sunt. Le mulțumesc antrenorilor și familiei mele. Teo nu e aici, dar îi mulțumesc că mă pune mereu la muncă, mulțumesc echipei Kinetic, care are grijă să nu mă accidentez, chiar am avut un parcurs bun din acest punct de vedere. Îi mulțumesc Andrei, care nu e aici, dar e aici. Mai am și acum manșeta lui de la Roland Garros, atunci era idolul meu și i-am cerut manșeta, iar acum mă bucur că îl am alături de mine. Bineînțeles, îi mulțumesc lui Darren că a crezut din prima clipă când am lucrat împreună că o să ajung numărul 1 mondial", a mai spus liderul topului WTA.