• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Simona Halep are şanse de a încheia cu un trofeu anul în care a devenit noul număr 1 mondial. Românca a fost nominalizată de WTA la premiul de "Cea mai valoroasă jucătoare a anului 2017".

Halep se află pe lista celor patru jucătoare din care WTA va alege cea mai bună jucătoare a acestui an.

Pe lângă constănţeancă, la cucerirea trofeului mai candidează jucătoarea din Spania care a fost lider mondial până luni, Garbine Muguruza, campioana de la Roland Garros, letona Jelena Ostapenko, Karolina Pliskova (Cehia) şi ucraineanca Elina Svitolina.

Simona Halep are un turneu câştigat în acest an, de categorie Premier Mandatory, la Madrid, şi alte patru finale importante în care a ajuns, la Roma, Roland Garros, Cincinnati şi Beijing.

Halep a jucat la Beijing a 27-a finală din carieră, devenind prima româncă lider mondial WTA şi al 25-lea lider al ierarhiei introduse în 1975.

Românca are 15 titluri, printre care şi trei Premier Mandatory (2016 şi 2017 la Madrid, 2015 la Indian Wells), având cel puţin un titlu câştigat în fiecare din ultimii cinci ani. Românca a jucat şi două finale de Grand Slam, în 2014 şi 2017, ambele pierdute la Roland Garros.

Halep (26 de ani) are un bilanţ de 44 de victorii şi 15 înfrângeri în acest an.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT