• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Simona Halep nu a avut emoții în turul doi de la US Open, după ce în primul meci a trebuit să revină de la 0-1 la seturi în fața unei tinere americance (DETALII). În turul secund, Halep a trecut cu 6-2, 6-1 de slovaca Jana Cepelova, a 65-a jucătoare a lumii.

Halep, locul 2 mondial și favorită 2 la Flushing Meadows, a avut nevoie de ceva mai puțin de o oră pentru a o “executa” pe Cepelova, care începuse perfect meciul. Slovaca a condus cu 2-0, dar nu a mai realizat niciun game până la finalul setului inaugural, după ce Halep și-a calibrat serviciul și a rezolvat rapid punctele jucate în schimburile lungi.

Setul doi a început cu 1-0 pentru Cepelova, dar s-a dovedit a fi un galop de sănătate pentru Halep, care a închis disputa după alte 27 de minute în care a greșit foarte puțin. La final, Halep a contorizat 5 ași, spre deosebire de cei 2 ai rivalei, iar românca a câștigat 70% din punctele jucate cu primul serviciu (16 din 23).

În linii mari, Halep a etalat acealși stil de joc variat, încercând să o plimbe pe Cepelova pe baza terenului, executând apoi drepte și forehand-uri letale, la care rivala sa de 21 de ani nu a avut răspuns.

Halep și-a adjudecat 7 din cele 11 puncte jucate la fileu și a fructificat 6 mingi de break din 10. Pe de altă parte, Cepelova a avut doar două mingi de break, din care a câștigat una singură, iar la primire a înregistrat o statistică îngrijorătoare: 13 puncte câștigate din 40.

În total, Cepelova a comis 26 de erori neforțate, în timp ce Simona s-a oprit la 11 și a trimis 16 lovituri câștigătoare. În turul următor, Halep o va întâlni pe croata de origine germană Mirjana Lucic-Baroni. În primul tur, Baroni a eliminat-o pe Garbine Muguruza, favorita 25, iar în turul al doilea a trecut de Shahar Peer, scor 6-7, 6-3, 6-2.

Pentru accederea în turul 3, Halep şi-a asigurat 160 puncte WTA şi 105.090 dolari.