• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Simona Halep continuă să spere că va ajunge în acest în fruntea clasamentului mondial. Constănţeanca a dezvăluit pentru site-ul WTA că se gândeşte zilnic la momentul în care va ajunge numărul 1 în lume.

"Am ales să joc la Wuhan pentru că este un turneu mare şi aveam nevoie de un pic de odihnă după sezonul american al US Open. Aşa am făcut în fiecare an şi am venit aici la primul turneu (n.r. al sezonului asiatic), iar după acesta voi merge la Beijing. Sper să joc mai bine ca anul trecut, dar nu o să fie uşor, pentru că tabloul e dificil. Vreau să dau tot ce am mai bun la fiecare meci şi să mă gândesc numai la jocul meu şi nu la rezultat. Simt un pic de oboseală, ne apropiem de finalul sezonului, dar încă am destulă energie să joc, să concurez. Sunt bucuroasă că sunt sănătoasă, nimic nu mă deranjează, trebuie să fiu concentrată la fiecare meci şi să joc cât de bine pot. Mai am un obiectiv anul acesta, să devin numărul 1 mondial, ştiu că sunt aproape, dar departe în acelaşi timp, ştiu că trebuie să câştig ceva ca să ajung acolo. Încerc să nu mă gândesc la rezultate şi la acest obiectiv, dar bineînţeles că e în mintea mea în fiecare zi şi lucrez pentru asta din greu", a declarat Halep pentru site-ul WTA.

Românca o poate depăşi pe Garbine Muguruza chiar după turneul de la Wuhan, dacă va câştiga competiţia de categorie Premier 5, iar iberica nu va ajunge în finală, sau sau dacă va juca finala, în timp ce Muguruza nu va depăşi optimile.

Halep va intra direct în turul secund de la Wuhan, unde va juca împotriva învingătoarei din meciul Daria Kasatkina - Alison Riske.

A doua jucătoare a lumii a ajuns anul trecut în semifinalele turneului din China, unde a fost învinsă de cehoaica Petra Kvitova, scor 6-1, 6-2.

Turneul WTA de la Wuhan este în direct şi în exclusivitate la Digi Sport până sâmbătă, 30 septembrie.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT