• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Simona Halep s-a calificat pentru prima dată în carieră în optimile de finală de la Roland Garros, după victoria de sâmbătă, obținută în fața Mariei-Teresa Torro-Flor, cu 6-3, 6-0 (DETALII AICI).

Următoarea adversară a jucătoarei noastre va fi americanca Sloane Stephens, considerată una dintre marile promisiuni ale tenisului de peste ocean.

Cotată cu șansa a 15-a la câștigarea trofeului, Stephens are un joc solid de pe fundul terenului și a eliminat-o în turul III de la Paris pe Ekaterina Makarova, cu 6-3, 6-4.

În cazul în care va trece și de sportiva din SUA, Halep va juca în sferturile de finală cu învingătoarea partidei dintre Svetlana Kuznetsova și Lucie Safarova. Cele două au obținut biletele pentru faza optimilor de finală după ce le-au învins pe Petra Kvitova, respectiv Ana Ivanovic.

Halep este jucătoarea cea mai bine cotată rămasă pe tabloul principal de la Roland Garros și are o bună șansă în acest an. În cazul în care își va câștiga partea de tablou și, automat, va juca finala acestei ediții, ea are asigurată ascensiunea pe podiumul mondial.

Ocupanta locului 3 WTA, Agnieszka Radwanska a fost eliminată vineri, în turul III (DETALII AICI) și nu își va putea apăra cele 500 de puncte câștigate la ediția precedentă de la Roland Garros.

Pentru participarea din acest an, poloneza va primi doar 130 de puncte, astfel că ea va pierde 370 la totalul ei din clasamentul WTA. După Roland Garros, Aga va avea 5990 de puncte.

De cealaltă parte, Simona Halep are de apărat doar 5 puncte după ce a fost eliminată în prima rundă la ediția de anul trecut.

Astfel, totalul ei dinaintea acestui turneu (5140) nu are cum să fie mai mic după Roland Garros, dimpotrivă.

Premiile din acest an de la turneul de Grand Slam de la Paris

Pentru accesul în optimile de finală, Simona și-a asigurat deja 240 de puncte și 125 000 de euro, însă următoarele meciuri îi pot crește substanțial premiile, atât în bani, cât și în puncte.

Astfel, pentru sferturile de finală se acordă 430 de puncte și 220 000 de euro, pentru semifinale 780 de puncte și 412 500 de euro, finalista este recompensată cu 1300 de puncte și 825 000 de euro, iar câștigătoarea trofeului va fi mai bogată cu 1,65 milioane de euro și 2000 de puncte în clasamentul WTA.

Pentru a o depăși pe Radwanska și a urca pe locul 3 în lume, Halep are nevoie de o calificare în finală, reușită care i-ar aduce totalul la 6435 de puncte WTA, superior polonezei.

În cazul unei finale Sharapova - Halep, care devine din ce în ce mai probabilă după aspectul tabloului, chiar dacă rusoaica s-ar impune, nu ar putea-o întrece pe Simona. Pentru că a jucat ultimul act la ediția precedentă, MaSha ar putea să își crească totalul doar cu 600 de puncte (a primit 1400 în 2013).