• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Simona Halep a pierdut vineri de dimineață în semifinale la Sydney, 6-7, 6-4, 3-6, contra Svetlanei Kuznetsova, dar a găsit și lucruri bune în eșecul în fața rusoaicei. Cel mai important, n-a mai simțit dureri la tendonul lui Achile.

Românca a fost zâmbitoare la conferința de presă care a urmat disputei de la Sydney și a recunoscut momentele de superioritate ale adversarei: “Tot creditul pentru ea. A jucat foarte bine astăzi, un joc solid, cu mult topspin. Eu am încercat să-mi fac jocul meu. Am încercat să am o evoluție bună aici, înainte de Melbourne.

Sunt bine, cred că am jucat destul de bine. Doar că n-am rămas concentrată la fiecare punct, așa că nu e chiar atât de rău. Nu sunt foarte tristă pentru că am pierdut, sunt doar puțin dezamăgită. Sunt însă fericită că fizic am putut să joc aici și că au fost trei meciuri.”

După ce a renunțat la participarea în turneul de la Brisbane din cauza durerilor la tendonul lui Achile, Simona a fost bucuroasă că acum n-a mai simțit nimic: “Sunt foarte fericită că astăzi n-am mai simțit nicio durere la tendon.”

Svetlana Kuznetsova, calificată după opt ani în ultimul act la Sydney, a spus, după meci: “A fost un meci mare. M-am bucurat de joc și cel mai important am fost concentrată tot timpul și m-am simțit bine fizic. Am servit destul de bine, e plăcut să încep astfel anul. Am încercat să rămân calmă mereu.”

Pentru Simona urmează acum Australian Open, unde e favorită doi și va debuta împotriva unei jucătoare venită din calificări.

Kuznetsova va disputa finala de la Syndney contra Monicăi Puig, din Puerto Rico, aceasta calificându-se după ce Belinda Bencic a abandonat. Puig a venit din calificări și e marea surpriză a competiției. Finala va avea loc de la ora 10:30 și va fi transmisă de Digi Sport 2.