• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Chiar dacă este doar a treia favorită la câştigarea primului Grand Slam al anului, după Serena Williams şi Victoria Azarenka, Simona Halep a avut rezervate spaţii largi pe site-ul oficial al turneului de la Australian Open. Concluzia australienilor este clară: românca a ajuns în sfârşit să creadă că este candidată la adjudecarea unei competiţii majore.

"A fost o vreme când Simona se înclina în timpul conferinţelor de presă, aplecându-se să răspundă întrebărilor, ca şi cum cuvintele ei ar fi putut să nu ajungă la microfon. Era deja locul 3 în clasamentul WTA, una dintre cele mai bune şi mai admirate de pe planetă şi te întrebi dacă ştia acest lucru.

Restul lumii o ştia: familia, antrenorii, adversarele fuseseră cuceriţi de imaginea jocului perfect al Simonei. Chiar dacă sezonul 2015 a fost stricat de unele accidentări, acum atitudinea ei e marcată de o încredere pe care nu o avea până acum şi care ne spune că Serena şi Maria nu mai sunt idoli, ci rivale. Acum ştie că aparţine vârfului tenisului şi 2016 este anul în care vrea s-o demonstreze", se arată pe ausopen.com.

Chiar dacă a fost eliminată în semifinalele de la Sydney, lucrurile pare a fi în favoarea sportivei din Constanţa, la Antipozi. Tragerea la sorţi a fost clar una norocoasă pentru româncă. Simona va evita o adversară cu adevărat puternică până în semifinale, atunci când s-ar putea duela cu Garbine Muguruza sau Victoria Azarenka.

"Simona este cea mai mică de statură jucătoare din top 10, dar nu mai este de mult timp doar un star în devenire. Ea a început să îşi dozeze efortul în fazele superioare ale competiţiilor importante", au adăugat australienii.

Australian Open se va desfăşura în perioada 18-31 ianuarie şi toate meciurile Simonei Halep vor putea fi urmărite în format LIVE TEXT pe digisport.ro.