• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Simona Halep (24 de ani), numărul cinci mondial, va avea o lună martie deosebit importantă, dar a declarat înaintea turneului de la Indian Wells că nu resimte presiunea, deşi rezultatele negative ar putea duce la ieşirea ei din top 10 WTA.

Halep, campioană la Indian Wells şi finalistă la Miami în 2015, are de apărat 1.390 de puncte în martie, însă nu are emoţii din acest punct de vedere.

Românca a participat, luni, la dezvelirea picturii sale murale de la Indian Wells (foto) şi a vorbit despre revenirea la turneul californian, unde anul trecut a câştigat cel mai important titlu din cariera sa. Potrivit tragerii la sorţi de anul acesta, Halep, cap de serie numărul cinci, se află pe acelaşi sfert de tablou cu liderul mondial Serena Williams şi sora ei Venus.

"Nu, nu resimt nicio presiune. Cel mai important lucru este să fiu sănătoasă, iar când sunt sănătoasă sunt cu adevărat fericită. Cu siguranţă, am avut două luni dificile, decembrie şi ianuarie, nu m-am putut pregăti prea bine", a declarat Simona Halep, care a început anul ca numărul doi mondial, dar are un bilanţ de trei victorii şi cinci înfrângeri (un succes şi un eşec în Fed Cup, n. red.), pierzând ultimele trei meciuri, fapt care a dus-o pe locul cinci în lume.

Ajungând în sudul Californiei, Halep a spus că deja simte vibraţii pozitive după victoria de anul trecut: "Fiecare zi a fost o amintire deosebită pentru mine. M-am simţit bine, (a fost o) atmosferă bună tot timpul, iar în timpul meciurilor spectatorii au fost fantastici. E plăcut să revin aici sănătoasă şi pregătită să joc. Sper să am meciuri bune. Îmi place foarte mult acest turneu".

Simona Halep va intra direct în turul al doilea la Indian Wells, adversara sa fiind învingătoarea dintre americanca Vania King (27 ani, 202 WTA) şi o jucătoare venită din calificări. În sferturi, sportiva noastră ar putea să o întâlnească pe Serena Williams.