• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Simona Halep a intrat în linie dreaptă înainte de primul Grand Slam al anului, Australian Open. Numărul doi mondial a susţinut o conferinţă de presă în care a recunoscut încă o dată că principala ţintă a lui 2016 este câştigarea unui titlu major.

"Obiectivul meu este să rămân sănătoasă. Vreau să câştig un Grand Slam anul acesta. Nu ştiu dacă se va întâmpla, dar este principalul meu obiectiv. Vreau să particip la cât mai multe turnee şi să joc tenisul care îmi place mie. Mă simt bine, am încredere. Trebuie să ajung pe teren şi să profit de toate şansele. Nu îmi place să urmăresc jocul adversarelor. Cel mai important este să intru pe teren şi să mă concentrez pe ce am eu de făcut", a comentat jucătoarea de 24 de ani.

Halep a lipsit de la turneul de la Brisbane, din cauza unei accidentări la tendonului lui Ahile, dar lucrurile s-au rezolvat la Sydney, acolo unde a jucat fără dureri în meciurile cu Karolina Pliskova şi Svetlana Kuznetsova. Totuşi, Simona acuză o răceală după venirea la Melbourne.

"Mă simt bine acum. Am jucat mai multe zile fără durere. Sunt pregătită pentru acest turneu şi să rămân sănătoasă până la final. Speram să nu observaţi asta, dar sunt puţin răcită. Îmi curge nasul, dar e ceva normal. Nu e nimic periculos. Este de la aerul condiţionat", a adăugat numărul 2 mondial.

Cel mai bun rezultat al Simonei la Australian Open sunt sferturile din ultimii doi ani. În acest sezon, ea va debuta împotriva ocupantei locului 132 WTA, Shuai Zhang. Sportiva din China nu a câştigat încă niciun meci la un Grand Slam.

"Cred că turneul este deschis oricărui rezultat. Cred că toată lumea are o şansă să se impună, cel puţin jucătoarele de top 10. Serena îşi va reveni. Este puternică şi va trece peste această accidentare. Toate jucătoarele au accidentări, tocmai ce am trecut şi eu peste una. Nu e uşor să te antrenezi. Nu poţi fi 100% pe teren", a încheiat Simona Halep.

Australian Open se va desfăşura în perioada 18-31 ianuarie şi toate meciurile Simonei Halep vor putea fi urmărite în format LIVE TEXT pe digisport.ro.