• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Simona Halep pierde meciul de Fed Cup cu Cehia, din cauza unor noi probleme medicale. Numărul doi mondial are o deviaţie de sept şi va trebui să se opereze, iar o intervenţie chirurgicală o va ţine departe de terenul de joc cel puţin o lună, pentru a se recupera complet. Cea mai bună jucătoare a României va suferi operaţia, cel mai probabil, săptămâna viitoare şi poate reveni la Indian Wells.  

Halep a avut probleme la tendonul lui Ahile şi a fost nevoită să se retragă de la turneul de la Brisbane, în acest debut de sezon, asta după ce avusese dureri la stomac, înainte de a pleca spre Australian Open, acolo unde a pierdut în primul tur, împotriva lui Shuai Zhang. Şi la Melbourne, românca de 24 de ani a acuzat o răceală.

În conferinţa de presă de după meciul contra chinezoaicei, campioana noastră a dezvăluit că va participa la Dubai (15-20 februarie) şi Doha (21-27 februarie), după ce va fi prezentă la Cluj, pentru meciul împotriva Kvitovei&Co (începutul lunii februarie).

Astfel, cum Simona se va opera la finalul acestei luni, va reveni în circuit la jumătatea lunii martie şi va rata turneele menţionate mai sus. Halep ar putea avea o cădere în clasamentul WTA, ţinând cont că nu va putea să apere cele 900 de puncte câştigate la Dubai.

Întâlnirea dintre România şi Cehia va avea loc în zilele 6 şi 7 februarie 2016, în Sala Polivelentă din Cluj-Napoca. Partida se va desfăşura după sistemul cel mai bun din cinci meciuri.