• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Simona Halep a terminat anul 2016 pe locul 4, după un sezon în care a câștigat trei turnee, Madrid, București și Montreal. Românca de 25 de ani a recunoscut că la competiția deținută de Ion Țiriac în capitala Spaniei a jucat cel mai bun tenis al ei.

”Am simțit că am avut fiecare meci în mâinile mele, că am jucat cel mai bun tenis al meu și chiar am meritat să câștig turneul. N-am primit niciun cadou, le-am bătut pe toate. Zi de zi am crezut mai mult că am șansa să câștig turneul”, a recunoscut sportiva din Constanța pentru site-ul oficial WTA.

Cifrele arată că Simona are dreptate: românca a câștigat cele 6 meciuri disputate la Madrid și a pierdut un singur set, în sferturile de finală, împotriva Irinei Begu, un sever 0-6. În restul partidelor în care a întâlnit adversare puternice precum Timea Bacsinszky, Samantha Stosur și Dominika Cibulkova, Simona chiar nu a făcut cadouri.

Traseul Simonei Halep de la Madrid:

Turul 1: Halep - Doi 6-0, 6-3;
Turul 2: Halep - Knapp 6-1, 6-1;
Turul 3: Halep - Bacsinszky 6-2, 6-3;
Sferturi: Halep - Begu 6-3, 0-6, 6-1;
Semifinale: Halep - Stosur 6-2, 6-0;
Finală: Halep - Cibulkova 6-2, 6-4.

Halep a terminat sezonul cu un bilanț de 45 de victorii și 18 înfrângeri.

Simona se pregătește în aceste zile la Poiana Brașov alături de Monica Niculescu. Simona nu se va antrena însă doar în România. Cahill a convins-o ca a doua perioadă de pregătire să aibă loc la Adelaide (Australia), în luna decembrie.

Cahill a confirmat că românca se va antrena în Australia, pentru a se acomoda mai bine cu căldura de acolo şi a-şi creşte şansele la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, care are loc în ianuarie.

Din 2017 vor fi 56 de turnee WTA: 23 de turnee Premier și 33 de turnee International, toate transmise EXCLUSIV de Digi Sport pentru următorii 5 ani.