• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Simona Halep este aşteptată să se alăture echipei olimpice a României pentru Tokyo 2020. Jucătoarea antrenată de Darren Cahill a refuzat, anul trecut, să facă deplasarea cu delegaţia tricoloră la Jocurile Olimpice de la Rio, principalul argument fiind teama de virusul Zika.

Acum, Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român vrea să o convingă pe Simona Halep să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

"Este decizia ei, trebuie să simți că vrei să concurezi pentru România, să vrei să participi la Jocurile Olimpice, dar cred că va veni vremea când Simona va dori să se alăture echipei Olimpice pentru Tokyo 2020. Din palmaresul ei nu lipsește decât o medalie olimpică, cea de aur și cred că Simona are atuurile să ajungă să cucerească această medalie", a spus Mihai Covaliu.

Performanţa jucătoarei din România de a urca pe prima poziţie a clasamentului WTA nu l-a surprins pe Mihai Covaliu

"Simona Halep este numărul 1 mondial, am spus după finala de la Roland Garros, pe care a avut-o în mână, dar a pierdut-o; a pierdut finala, a pierdut posibilitatea de a deveni numărul 1 mondial și am spus atunci că e o chestiune de timp până Simona va ajunge numărul 1 mondial. Și-a împlinit visul, a ajuns acolo unde spera toată lumea și sunt convins că și de acum încolo vor mai fi astfel de momente, în care va coborî, va urca", a mai spus președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Simona Halep a participat la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, unde a fost învinsă în primul tur la simplu, de Yaroslava Shvedova. Următorul obiectiv anunțat de ucătoarea originară din Constanța este câștigarea unui turneu de Grand Slam.

Acum, Simona Halep este la Singapore, acolo unde se pregătește de Turneul Campioanelor (22-29 octombrie, ÎN DIRECT și în EXCLUSIVITATE pe Digi Sport). Sportiva din România face parte din grupa roșie, alături de Elina Svitolina, Caroline Wozniacki și Caroline Garcia.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT