• Finala Cupei României: Astra - Voluntari sâmbătă, 27 mai, (Digi Sport 2), ora 20:45
  • Finala Cupei Angliei şi finala Cupei Spaniei: Arsenal - Chelsea (Digi Sport 1), sâmbătă, 27 mai, ora 19:30, Barcelona - Alaves (pe Digi Sport 1), ora 22:30

Angelique Kerber a reuşit cea mai mare performanţă a carierei: germanca de 28 de ani a câştigat primul turneu de Grand Slam, Australian Open, după o finală incredibilă, în care a învins-o pe cea mai bună jucătoare a lumii, Serena Williams.

Ocupanta locului 6 la începutul competiţiei, Kerber s-a impus cu 6-4, 3-6, 6-4, după un meci incredibil, în care a dominat-o pe Williams în raliuri şi a câştigat punctele cele mai importante.

Pentru câştigarea turneului, Kerber va fi recompensată cu 2,2 milioane de euro şi cu 2.000 de puncte WTA, care o propulsează pe a doua poziţie în clasament, astfel că Simona Halep va coborî pe 3. Germanca a acumulat 5.700 de puncte faţă de cele 5.565 ale sportivei noastre.

Meciul care a durat două ore şi 8 minute a fost câştigat de Kerber la capitolul greşeli neforţate, acolo unde a avut 13, faţă de cele 46 ale Serenei, care a avut 47 de lovituri direct câştigătoare, în timp ce Angelique şi-a trecut în cont doar 25.

Aceasta a fost doar a doua victorie pe care Angelique a obţinut-o în faţa sportivei din statele Unite, care conduce acum cu 5-2 la capitolul întâlniri directe.

Serena a ratat astfel şansa să o ajungă pe Steffi Graf în topul jucătoarelor cu cele mai multe turnee de Grand Slam adjudecate: a rămas la 21. Prima la acest capitol este Margaret Court, cu 24 de succese majore.

Pentru Kerber, aceasta reprezintă cea mai mare performanţă a carierei, ea mai având în cont semifinale la Wimbledon şi US Open. Kerber a devenit cea mai slab cotată jucătoare (favorită 6) care se impune la Australian Open, din 2007 încoace. Atunci, chiar Serena câştiga, de pe locul 81 WTA.