• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

UPDATE 16:00 - Suspendarea Mariei Sharapova a fost redusă de la 2 ani la 15 luni, astfel că rusoaica poate reveni în circuitul WTA în luna aprilie a anului viitor. Cel mai probabil, jucătoarea de 29 de ani va putea juca la ediţia din 2017 a turneului de la Roland Garros. 

Sharapova, suspendată după ce a fost depistată pozitiv la meldonium, va efectua astfel doar un an şi 3 luni din sancţiunea iniţială şi va avea dreptul de a reveni pe teren pe data de 26 aprilie 2017.

"Am trecut prin una dintre cele mai dificile perioade ale carierei mele, dar acum, că am aflat că pot reveni în tenis în aprilie, e una dintre cele mai fericite zile.

Într-un fel, simt că mi-a fost luat ceva ce iubesc şi mă simt foarte bine să-l am înapoi. Tenisul este pasiunea mea şi mi-a lipsit. Număr zilele până când voi putea reveni pe teren", a fost prima reacţie a Sharapovei, după aflarea deciziei.

TAS, care a judecat apelul depus de Sharapova, a recunoscut că rusoaica a "încălcat codul antidoping", însă "fără o greşeală semnificativă". Tocmai din acest motiv, instanţa de la Lausanne a considerat această suspendare de 15 luni "mai potrivită".

Verdictul era aşteptat pe 18 iulie, însă TAS a amânat într-o primă fază decizia pentru 19 septembrie, pentru a lăsa timp părţilor "să aducă elemente care să răspundă diferitelor întrebări".

 


Tribunalul de arbitraj al sportului (TAS) a anunţat luni că va comunica marţi decizia sa după apelul depus de jucătoarea rusă de tenis Maria Sharapova, suspendată doi ani pentru că a utilizat meldonium, un medicament înscris din luna ianuarie pe lista produselor interzise. 


''TAS va comunica verdictul său în privinţa Mariei Sharapova şi Federaţiei internaţionale de tenis pe 4 octombrie 2016, la ora locală 15,00'', precizează comunicatul TAS, al cărui sediu se află la Lausanne. 

Verdictul era aşteptat încă din 18 iulie, însă TAS îşi amânase deja decizia într-o primă fază pentru 19 septembrie, pentru a le lăsa timp părţilor să ''aducă elemente care să răspundă diferitelor întrebări''. 

Sharapova, medaliată cu argint la JO de la Londra în 2012, nu a putut astfel să participe la Jocurile Olimpice de la Rio în luna august. 

Rusoaica, în vârstă de 29 ani, a fost suspendată de Federaţia internaţională de tenis (ITF) pe 8 iunie pentru că a utilizat meldonium, un medicament înscris din ianuarie de Agenţia mondială antidoping (AMA) pe lista produselor dopante. 

Sharapova însăşi a anunţat controlul său pozitiv pe 7 martie la Los Angeles, când a recunoscut că a utilizat meldonium şi în 2016. Ea a admis că nu avea cunoştinţă de lista noilor produse interzise.