• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Anul acesta, România a sperat la două medalii olimpice la tenis. Dacă Tecău şi Mergea şi-au îndeplinit misiunea şi au revenit cu argintul la dublu, Simona Halep a spus "pas" chiar înaintea competiţiei din cauza virusului zika.

"Am prieteni brazilieni care joacă tenis, prieteni români care stau la Rio și am cules toate informațiile. Am auzit din toate părțile că nimeni nu a auzit de zika acolo, nici măcar nu se vorbea despre asta. Nu sunt țânțari, sunt doar niște zvonuri. Statistic, erau mai multe cazuri de zika la Miami decât la Rio, deci despre ce vorbim?" a declarat Horia Tecău în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal.

Semifinalistă la Wimbledon şi US Open, Simona Halep a fost eliminată din primul tur la Jocurile Olimpice de la Londra în 2012. În 2016, la Rio, cea mai bine clasată jucătoare din România a decis să nu participe. Următoarele Jocuri Olimpice de vară vor avea loc la Tokyo în 2020.

"Pentru un sportiv de orice nivel, indiferent ce turnee câștigi în circuit, experiența olimpică e unică și peste orice. Mi-ar plăcea ca și Simona să trăiască această experiență. Să meargă la Jocurile Olimpice și să câștige p medalie, pentru că poate" a încheiat Tecău.