• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (ACUM, DigiSport 2) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Perechea alcătuită din Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer a ratat calificarea la Turneul Campionilor de la Londra, joi, după ce a fost învinsă de cuplul american Nicholas Monroe/Jack Sock, cu 2-6, 6-3, 10-7, în optimile probei de dublu din cadrul turneului ATP World Tour Masters 1.000 de la Paris-Bercy, dotat cu premii totale de 3.748.925 euro.

Tecău şi Rojer, favoriţii numărul patru la Paris-Bercy, au pierdut după 61 de minute de joc, în ciuda unui prim set bun, adjudecat clar cu 6-2. Perechea româno-olandeză era deţinătoarea titlului la Turneul Campionilor de la Londra.

Tecău şi Rojer aveau nevoie de o calificare în semifinale la Paris pentru a se califica la Londra, dar nu au reuşit acest lucru, iar ultima poziţie pentru Turneul Campionilor revine perechii Treat Huey (Filipine)/Max Mirnîi (Belarus). Diferenţa dintre cele două perechi este de 205 puncte.

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer plătesc astfel preţul pentru un sezon modest, determinat de accidentări, dar şi de faptul că ambii au evoluat şi alături de alţi parteneri înaintea Jocurilor Olimpice. Cei doi au jucat doar 17 turnee împreună în 2016, Tecău având şi cinci disputate alături de Florin Mergea, alături de care a câştigat argintul la Rio de Janeiro.

Pentru prezenţa de la Paris-Bercy, Tecău şi Rojer vor primi 14.470 euro şi 90 de puncte.

AGERPRES