• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Federaţia Română de Tenis a luat în urmă cu două săptămâni o decizie neaşteptată, numindu-l pe Ilie Năstase căpitan-nejucător al echipei de Fed Cup a României.

Dacă Halep s-a declarat plăcut surprinsă, menţionând că a sprijinit această idee, nu la fel de optimistă a fost Sorana Cîrstea, care a lăsat să se înţeleagă că "Nasty" nu e cea mai potrivită persoană pentru un asemenea post.

În prezent pe locul 86 în lume, sportiva a primit o replică acidă de la Năstase, lucrurile între fostul lider ATP şi ex sfert-finalista de la Roland Garros (2009) fiind destul de tensionate.

"În ce calitate a vorbit acea fetiţă sau duduie despre mine? Eu nici nu ştiu cine este. Pe ce loc mondial e ea? Nici nu face parte din echipă. Vreau să îi amintiţi duduii Cîrstea că eu, Ilie Năstase, am fost numărul unu mondial. Şi vreau să îi mai amintiţi că la mine s-a terminat cu nepotismele sau prieteniile pe la lot. Vor juca doar cele mai în formă jucătoare şi o să mă uit cu atenţie şi pe clasament să văd pe ce locuri sunt jucătoarele noastre", a spus Năstase, citat de prosport.ro.

Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Andreea Mitu şi Raluca Olaru au retrogradat din Grupa Mondială I, prima ligă valorică a Fed Cup, după cele două eşecuri din acest an, de la Cluj, 2-3 cu Cehia şi 1-4 cu Germania.

România va debuta cu Ilie Năstase pe bancă anul viitor, pe 11 şi 12 februarie, cu ocazia partidei contra Belgiei din Grupa Mondială II a Fed Cup, programată în Sala Polivalentă din Bucureşti.

Fost lider al clasamentului ATP, Năstase (70 de ani) a cucerit în carieră două trofee de Grand Slam, la Roland Garros şi US Open, patru Turnee ale Campionilor şi a jucat trei finale ale Cupei Davis, toate pierdute.

Năstase a fost preşedintele Federaţiei Române de Tenis în perioada 1997 - 2008. În 1994, "Nasty" a fost căpitanul-nejucător al echipei de Cupa Davis a României.