• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Prezent la gala Asociației Presei Sportive, organizată miercuri, Ion Țiriac a ținut să amintească de situația proastă în care se află sportul românesc. Fostul jucător de tenis a făcut această afirmație în ciuda faptului că Simona Halep, o altă personalitate prezentă la respectivul eveniment, va încheia anul pe primul loc în lume, în clasamentul WTA.

Trebuie să ne gândim cu tristețe unde am fost în sport și unde suntem acum. Pentru că stăm extraordinar de rău. De la 30 de medalii la Jocurile Olimpice în 20 de ani am ajuns la 3 medalii (n.r. — România a obținut, de fapt, patru medalii la Rio 2016).

Vina e a noastră, a celor care am condus și conducem sportul românesc pentru că nu am reușit să îi convingem pe cei care ne conduc să investească în sport și în sănătate”, a declarat Ion Țiriac, la gala Asociației Presei Sportive.

Acesta a precizat că nu este sigur de faptul că Simona Halep este cea mai bună sportivă din România.

Nu știu dacă Halep este cea mai bună sportivă a României, dar e de departe cea mai populară româncă din cauza sportului pe care îl practică. Dar tenisul românesc nu merge bine. Ar merge bine dacă am avea și la băieți 10 sportivi în primii 200 în lume. Dar acolo stăm foarte prost”, a mai explicat Țiriac.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT