• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Jo-Wilfried Tsonga a fost, miercuri, protagonistul unui moment emoționant la Australian Open, în timpul meciului cu Omar Jasika, din turul al doilea.

Jucătorul francez a întrerupt jocul, în momentul în care își lua mingi pentru a servi. A observat, însă, că o fată din spatele său - copil de mingi la turneul de la Antipozi - era la un pas să izbucnească în plâns. După ce s-a apropiat de ea, Tsonga a observat că este lovită la nas și le-a cerut organizatorilor să permită intervenția unui medic, pentru ca fata să primească îngrijiri.

Francezul a luat-o de braț și a ajutat-o să iasă de pe teren, în aplauzele publicului. În cele din urmă, Tsonga a fost învingător în meciul cu Jasika, scor 7-5, 6-1, 6-4 și s-a calificat în turul al treilea.

După meci, rețelele de socializare au fost invadate de mesaje de laudă la adresa jucătorului în vârstă de 30 de ani.

"Nu am știut că se va ajune la asta. E ceva normal, ea era în dificultate și avea lacrimi în ochi, nu era într-o stare bună. Era normal să o ajut să iasă din arenă. Sper că va fi bine. Voi mai verifica dacă este ok", a spus Tsonga, după meci.