• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Simona Halep ar putea juca primele meciuri în calitate de lideră mondială chiar la București. Deși nu a confirmat că va evolua din nou în turneul din România, jucătoarea care are mari șanse să o depășească pe Angelique Kerber la Wimbledon, a primit un wild-card din partea organizatorilor competiției din capitala țării noastre.

Kerber și Halep, primele două jucătoare ale lumii în acest moment, vor juca doar la Wimbledon, în sezonul de iarbă. În acest moment, germanca are un avans de 115 puncte în ierarhia mondială, însă ea va avea de apărat mult mai multe puncte decât românca, în al treilea turneu de Grand Slam al anului.

În urmă cu un an, Simona Halep s-a oprit în sferturi, la Londra, eliminată chiar de Angelique Kerber, în timp ce aceasta din urmă a ajuns până în finală, acolo unde a pierdut în fața Serenei Williams.

Astfel, Simona va trebui să apere 430 de puncte, în timp ce Angie, 1300. Prin urmare, germanca, pentru a rămâne lideră mondială, trebuie să câștige neapărat turneul londonez. În orice altă variantă însă, Halep poate să o întreacă pe aceasta.

Iată toate scenariile posibile:

În cazul în care Kerber va pierde în finală, Halep trebuie să joace cel puțin semifinale, pentru a trece peste germancă.

În cazul în care Kerber va pierde în semifinale, Halep trebuie să ajungă până sferturile de finală, pentru a trece peste germancă.

În cazul în care Kerber va pierde în sferturile de finală sau mai devreme, Halep va trece peste germancă indiferent de rezultatul pe care îl va realiza.

Pliskova, principalul pericol

Șanse pentru a deveni lidere mondiale după Wimbledon au însă și Karolina Pliskova și Elina Svitolina. În cazul ucrainencei (4765 puncte în acest moment, cu 2200 în minus față de Kerber) este puțin probabil ca aceasta să ajungă numărul 1, întrucât ar trebui să câștige turneul de la Londra, iar Simona Halep să nu ajungă mai departe de optimile de finală.

Cehoaica are însă șanse importante, întrucât va trebuie să apere doar 70 de puncte la Wimbledon (după ce a pierdut în turul al doilea anul trecut), iar, acum, este despărțită de 579 de puncte de Kerber și 464 de Halep. Ca atare, pentru a nu fi depășită de Pliskova, Halep trebuie să realizeze, la Wimbledon, o performanță cel puțin egală cu a cehoaicei.

A patra ediție a turneului de la Bucureşti se dispută în perioada 17-23 iulie, imediat după Wimbledon, şi va putea fi urmărit în direct pe Digi Sport.

Simona Halep (25 de ani) a participat de două ori la turneul din Capitală, pe care l-a și câștigat în ambele rânduri: în 2014 a învins-o în finală pe Roberta Vinci, cu 6-1, 6-3, și, în 2016 a trecut în ultimul act de Anastasija Sevastova (6-0, 6-0).

PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT