• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Cea mai mare rivalitate din istoria tenisului continuă. Rafael Nadal şi Roger Federer se vor întâlni în finala Masters-ului de la Shanghai, mâine, de la ora 11:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 2. În penultimul act, ibericul a trecut în două seturi de Marin Cilic, în timp ce elveţianul l-a eliminat pe Juan Martin del Potro.

Primii doi jucători ai lumii se vor întâlni astfel pentru a patra oară în acest an şi pentru a 38-a oară în total. Nadal conduce la general cu 23-14, dar marele său rival a câştigat toate cele trei meciuri din 2017.

Cotat cu prima şansă la câştigarea trofeului, spaniolul a trecut în minimum de seturi, scor 7-5, 7-6, de Marin Cilic, cap de serie numărul 4.

După un început echilibrat, în care fiecare jucător şi-a făcut serviciul, Nadal a salvat trei mingi de set şi s-a impus cu 7-5. În actul secund, liderul mondial a condus cu 3-1, dar nu a reuşit să profite de avantaj până la final şi s-a ajuns la tie-break. Acolo, spaniolul a câştigat cu 7-3 şi a ajuns la al 16-lea succes consecutiv.

Un meci mult mai dificil a avut Roger Federer, al doilea favorit al turneului. Într-o reeditare a sfertului de finală de la US Open, elveţianul şi-a luat revanşa şi s-a impus în trei seturi, scor 3-6, 6-3, 6-3.

Federer a fost campion la Shanghai în 2014 şi finalist în 2010, în timp de Nadal a jucat doar o dată în ultimul act, în 2009, când a fost învins de rusul Nicolai Davidenko.

În acest sezon, cei doi mari rivali şi-au împărţit titlurile de Grand Slam. Nadal a câştigat la Roland Garros şi US Open, în timp ce Federer s-a impus la Australian Open, după o finală contra spaniolului, şi la Wimbledon.