• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Continuă scandalurile din tenisul mondial! Un meci de la Australian Open este suspectat de blat, după ce un site important a suspendat pariurile pentru partida respectivă, una într-adevăr modestă, de pe tabloul de dublu-mixt.

Conform New York Times, site-ul Pinnacle Sports, unul dintre cele mai mari şi mai influente din industria de betting sportiv, a luat măsura ca urmare a unei activităţi suspecte detectate înainte de partida dintre Lara Arruabarrena - David Marrero şi Andrea Hlavackova - Lukasz Kubot.

Câteva persoane au plasat sume neobişnuit de mari pentru competiţia de dublu-mixt, iar aproape toţi banii au fost mizaţi pe victoria echipei Hlavackova - Kubot. Cei doi au câştigat în două seturi, 6-0, 6-3, iar primul set a durat doar 20 de minute.

După ce au detectat volumul neobişnuit de pariuri pe victoria cuplului format din cehoaica Hlavackova şi polonezul Kubot, oficialii Pinnacle au decis să scadă drastic cotele pentru victorie, apoi au limitat suma maximă de pariat de la 500 de dolari la 100 de dolari. Pariurile au continuat să curgă, astfel că meciul a fost blocat din ofertă.

De obicei, meciurile din primul tur al turneului de dublu mixt generează un flux mic de pariuri. Acum, însă, pe un alt site, 25.000 de dolari au fost mizaţi pe partida suspectată. În comparaţie, alte trei meciuri din primul tur jucate duminică în turneul de dublu mixt au generat împreună 2.000 de dolari.

La declaraţiile de după partidă, Arruabarrena şi Marrero au negat implicarea într-un eventual meci trucat. Marrero şi-a justificat evoluţia slabă printr-o accidentare la genunchi. O purtătoare de cuvânt a Federaţiei Internaţionale de Tenis a declarat că instituţia nu a fost notificată în privinţa vreunei activităţi suspecte.

Acest scandal vine după ce, în urmă cu o săptămână, mai mulţi jucători importanţi din circuitul ATP au recunoscut că au existat momente în care li s-a propus să piardă o partidă contra unei sume consistente de bani.