• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Rivalitatea în tenisul mondial, în circuitul feminin, este mai mare decât ne-am imagina. Jucătoarele se "înţeapă" foarte des, iar acest lucru duce de cele mai multe ori la o ură în adevăratul sens al cuvântului, mărturiseşte Garbine Muguruza, numărul trei mondial.

Dacă băieţii leagă de multe ori prietenii - cazul tenismanilor spanioli, dar şi al multor sportivii de top, ale căror relaţii au fost mai mereu strânse -, fetele din circuit duc rivalitatea din teren la un alt nivel, unde apare atitudinea duşmănoasă şi invidia faţă de adversar.

Nu mai departe de această săptămână, Sara Errani a surprins, postând pe twitter un mesaj extrem de răutăcios, al cărui receptor s-a vrut a fi fie Simona Halep, fie Maria Sharapova, ambele retrase de la Brisbane.

Şi Garbine Muguruza (3 WTA) a declarat forfait la turneul din Australia, în setul doi al disputei cu Varvara Lepchenko (SUA), astfel că jurnaliştii au întrebat-o dacă nu se teme că va fi la rândul ei criticată pentru decizie de opozante. Iberica nu s-a rezumat să dea un răspuns clar, ci a dus discuţia într-o zonă pe care puţini au abordat-o până acum. Conform Garbinei, între sportive nu există doar o rivalitate menită să le îmbunătăţească jocul, ci sentimente toxice: ură, invidie şi duşmănie.

"Este foarte dificil să îţi faci prietene printre celelalte jucătoare, pentru că în fiecare săptămână vei concura împotriva lor. Băieţii sunt diferiţi, dar fetele... toate ne urâm între noi. Clar! Iar cei care susţin contrariul mint", a spus Muguruza după ce s-a retras de la Brisbane.

PREMIILE DIGI SPORT: SIMONA HALEP CANDIDEAZĂ LA TITLUL DE SPORTIVUL ANULUI ÎN ROMÂNIA!

Dacă despre Halep s-au spus de-a lungul timpului destule lucruri urâte, Alexandra Dulgheru s-a confruntat cu un eveniment şi mai neplăcut. Înaintea confruntării dintre Canada şi România, Bouchard a lăsat-o pe "Piti" cu mâna întinsă.

Faptul că între sportive cu greu se leagă amiciţii a fost subliniat şi de Simona Halep. Mulţi au pus faptul că nu reuşeşte să se împrietenească uşor cu alte jucătoare pe seama caracterului său introvertit, însă realitatea ar putea fi cea dezvăluită de Muguruza.

Totuşi, Simona s-a împrietenit destul de tare cu cehoaica Petra Kvitova. La Turneul Campioanelor din 2014, Halep a fost văzută constant în compania acesteia, iar între timp relaţia lor s-a dezvoltat frumos, fiind acum bune prietene.

"M-am împrietenit cu Petra Kvitova la Singapore. Am vorbit cu toate jucătoarele acolo, mai puţin cu Eugenie Bouchard şi Maria Şarapova. Petra este o mare campioană, a câştigat la Wimbledon de două ori şi sunt onorată să fim prietene”, spunea Simona.

Faptul că sportivele din circuit sunt predispuse spre conflicte e poate cel mai bine relevat de relaţia dintre Azarenka şi Radwanska. În trecut foarte bune prietene, acestea nu îşi mai vorbesc de câţiva ani, după un meci în care s-au acuzat reciproc de lipsă de fair-play.