• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)

  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

VIDEO Simona Halep - Anastasija Sevastova 6-4, 6-3. Victoria cu Sevastova i-a adus Simonei Halep a 10-a calificare consecutivă în faza sferturilor de finală la turneele disputate în acest an, iar sportiva din România consideră că traversează cea mai bună perioadă a carierei, lucru care se vede și pe teren.

Jucătoarea originară din Constanța a trecut peste neplăcerile întâlnite la Cincinnati, unde căldura excesivă și vântul au fost incomode, iar intervențiile lui Darren Cahill sunt extrem de utile, ca de fiecare dată.

Acum, antrenorul australian a folosit o strategie interesantă: a enervat-o pe Simona, lucru despre care numărul 2 mondial spune că îi convine în timpul jocului. A citit cartea "Winning ugly" (Să câștigi urât), scrisă de Brad Gilbert, iar Cahill s-a folosit de ce a avut de învățat de acolo.

"Pot să spun că anul acesta a fost cel mai bun, din toate punctele de vedere: mental, fizic și al tenisului. Chiar dacă astăzi sau zilele astea nu joc cel mai bun tenis al meu, simt că sunt acolo și toată munca pe care am depus-o se vede acum", a declarat Simona Halep, în exclusivitate pentru Digi Sport, după victoria cu Anastasija Sevastova.

Locul 2 WTA încearcă de mai multă vreme să scape de graba de care dă dovadă între puncte și a explicat că este în căutarea ritmului pe care joi l-a găsit abia spre ginalul meciului.

"Fiecare meci e un pic greu la început, în momentul de față, pentru că nu simt în totalitate jocul. Mi-am făcut și racheta mai tare, aici sunt condiții foarte grele: mingea zboară, azi a fost vânt, e cald... nu prea m-am simțit confortabil. Am încercat doar să-mi recapăt energia, să alerg după toate mingile, să găsesc un ritm. Spre final l-am găsit și asta contează foarte mult.

Serviciul a fost destul de ok, nu foarte bun, dar a fost suficient pentru meciul de azi. Realizez că mă grăbesc între puncte și lucrez la acest lucru. Nu-mi place ceea ce fac, dar un pic e pe mentalitatea veche, la asta lucrez de o perioadă și totuși reușesc să mă calmez, atunci când îmi dau seama că mă grăbesc", a precizat sportiva de pe locul 2 WTA.

"Darren chiar m-a ajutat în primul set, m-a făcut să mă enervez, ceea ce e un lucru bun pentru mine. Asta a și vrut, mi-a adus aminte de un mental coaching winning ugly, să câștig urât. Azi a fost un moment de acest gen. Brad Gilbert, care a spus acest lucru, chiar m-a inspirat azi... În momentul de față, nu contează cum câștigi, trebuie doar să câștigi", a adăugat Simona Halep.

VIDEO