• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Simona Halep și-a aflat posibila adversară din primul meci al turneului de la Brisbane, unde e favorită principală și nu va evolua în primul tur. Ea va juca în turul doi împotriva învingătoarei dintre Victoria Azarenka și o jucătoare venită din calificări. Românca a oferit și prima reacție după aflarea rezultatului tragerii la sorți.

“Aș fi vrut să am mai mult noroc decât ultima oară când am fost aici, dar e dificil. Fiecare meci e dificil. Voi lua totul pe rând, să vedem dacă pot câștiga primul meci. Iar în turul doi va fi foarte greu, dacă Azarenka se califică. Pot doar să mă pregătesc pentru startul turneului și să mă bucur de joc.”, a spus românca, imediat după tragerea la sorți.

Simona revine după trei ani la Brisbane, în 2013 ea fiind eliminată încă din runda inaugural, de Kim Clijsters. Acum speră la un parcurs mai bun: “Sper ca această a doua participare a mea la Brisbane să fie una de succes. E greu să devin australiancă, e foarte departe de casa mea. Dar mă simt bine aici, mereu am jucat un tenis bun. Melbourne e un oraș frumos pentru mine.”

Simona a vorbit din nou și despre obiectivele pentru 2016: “Obiectivul e să joc cel mai bun tenis al meu în Grand Slam-uri. Voi vedea dacă voi ajunge pe locul unu mondial, dar nu e obiectivul meu. Vreau să fiu sănătoasă, să îmbunătățesc mai mult jocul meu, să fiu mai puternică.”

PREMIILE DIGI SPORT: SIMONA HALEP CANDIDEAZĂ LA TITLUL DE SPORTIVUL ANULUI ÎN ROMÂNIA!

În momentul în care a aflat că e posibil să joace cu Azarenka, Simona a avut o reacție care demonstrează că nu e foarte fericită de posibilitatea de a o întâlni pe jucătoarea din Belarus. 

Cele două s-au întâlnit de trei ori până acum, scorul meciurilor directe fiind 2-1 în favoarea Azarenkăi. Ultima victorie e a Simonei, anul trecut, în sferturi la US Open, 6-3, 4-6, 6-4. Precedentele două dispute datează din 2012, când belarusa s-a impus la Linz, 6-1, 6-1, și la Doha, 6-3, 6-1.