• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Andy Murray a câștigat Turneul Campionilor, după victoria cu 6-3, 6-4 în finala cu Novak Djokovic. Cu triumful de la Londra, jucătorul scoțian încheie sezonul cu o serie impresionantă, de 24 de victorii. A avut o a doua jumătate de an extraordinară și va intra în premieră în noul an din postura de lider al topului ATP.

La finalul meciului cu Djokovic, Murray (29 de ani) a răspuns câtova întrebări adresate de corespondentul Digi Sport de la Londra, Gabriel Morariu. Noul lider mondial a vorbit despre lupta pentru primul loc în clasamentul ATP și despre experiența trăită în acest an la Turneul Campionilor, unde a triumfat pentru prima dată.

"A fost o săptămână grozavă pentu mine, să câştig împotriva jucătorilor de top din lume. Din păcate, Novak nu a jucat ultimele luni, dar eu aveam de gând să-mi duc turneele la capăt, Novak nu a mai fost la capacitate maximă şi eu nu puteam să-i depăşesc decât pe cei din faţa mea şi am reuşit asta. Evident, a fost o victorie plăcută", a declarat Andy Murray, în EXCLUSIVITATE pentru Digi Sport.

44 de titluri are Murray în toată cariera, 9 dintre ele cucerite în 2016. Primul din acest an a fost cel de la Roma, iar de atunci forma lui a crescut constant. În luna iulie, Murray a câștigat la Wimbledon și și-a trecut în cont al treilea Grand Slam din carieră, în turneul transmis de Digi Sport, după care a devenit și campion olimpic la Rio.

Liderul ATP și noul deținător al trofeului la Turneului Campionilor a vorbit și despre Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, care nu au reușit să se califice și în acest an la competiția londoneză, după ce anul trecut au cucerit trofeul. Murray îi cunoaște pe amândoi, are numai cuvinte de laudă despre ei și spune că se vor descurca mai bine în sezonul următor.

"Îi ştiu destul de bine, îl ştiu pe Jules ceva mai bine decât pe Horia pentru că el stă la Miami şi eu petrec mult timp acolo. Îl cunosc mai bine pe el decât pe Horia, dar am petrecut destul timp şi cu Horia. E un tip grozav, o persoană foarte de treabă, ne înţelegem foarte bine, s-a descurcat foarte bine ani trecuţi, acum s-a chinuit puţin, Horia a avut ceva probleme cu accidentările, dar când sunt amândoi în formă şi apţi formează una din cele mai tari echipe de dublu din lume. Sunt sigur că se vor descurca mai bine anul viitor", a spus Murray.

Chiar dacă sezonul s-a încheiat, pentru Murray nu urmează o pauză prelungită. Scoțianul va începe pregătirile pentru Australian Open.

VIDEO