• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Horia Tecău și Florin Mergea au obținut singura medalie de argint a României la Jocurile Olimpice de la Rio. Au jucat finala de tenis la dublu, pe care au pierdut-o cu 2-6, 6-3, 4-6, în fața echipei Spaniei, formată din Rafael Nadal şi Marc Lopez.

Tecău și Mergea (ambi în vârstă de 31 de ani) au o istorie interesantă în spate. Se cunosc de la 8 ani, au jucat prima oară împreună la 14 ani, iar Horia a vorbit despre colaborarea lor, încununată cu această medalie de argint cucerită la Rio, care cu puțin noroc ar fi putut fi chiar de aur.

Cei doi vicecampioni olimpici au personalități opuse și se completează foarte bine, iar Tecău a povestit cum lucrează pe teren "chimia" dintre ei și cum reușec amândoi să profite la maximum de capacitatea lui Mergea de a executa indicațiile tactice, cu lovituri spectaculoase. 

"Eu și Florin Mergea comunicăm foarte bine, analizăm situația, ne montăm reciproc și ne încurajăm reciproc, pentru că ne și cunoaștem foarte bine. De la 8 ani ne cunoaștem și jucăm împreună de la 14 ani. Știm acele momente de când unul dintre noi nu se simte un pic bine", a declarat Horia Tecău, în cadrul emisiunii "Digi Sport Matinal".

"Florin e un jucător foarte temperamental, îi place să joace spectaculos, să execute lovituri spectaculoase. De multe ori, dacă îl ajuți și îi dai niște repere, unde să lovească și ce să facă, e foarte bun la asta, e un foarte bun executant. În momentele de tensiune are nevoie de niște indicații specifice, care de multe ori sunt luate instinctual. Eu sunt mai tăcut pe teren, mai calculat, să spun așa. Mă gândesc mult și analizez mult jocul. Când e un moment în care energia noastră e un pic jos, el vine și ne ridică, prin firea lui. Când greșim mult, cum a fost la începutul meciului Rio, ne calmăm puțin și luăm meciul de la început", a adăugat sportivul constănțean.

"În circuitul ATP am jucat împreună doar la începutul carierei mele de dublu. El juca încă la simplu, apoi el a avut o perioadă în care a ieșit din lumea tenisului, pentru un an și jumătate. Eu am continuat la dublu, am avut parteneri stabili, mi-au plăcut relațiile de lungă durată și am avut răbdare. Am văzut că în jurul meu echipele care au dominat proba de dublu în ultimii ani - "The Woodies", frații Bryan, Simunic - Nestor - sunt echipe care au stat împreună cel puțin 3 ani. Știam cât de importantă e continuitatea pentru performanță", a mai precizat Tecău.