• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Maria Sharapova a recunoscut la începutul săptămânii că a fost depistată pozitiv cu meldonium, în timpul primului Grand Slam al anului, Australian Open, iar vânzările medicamentului care îi pot aduce rusoaicei suspendare pentru minimum doi ani au explodat. Online, produsul e promovat cu numele ei.

Rusoaica a pierdut deja trei contracte importante de publicitate, cu Nike, Porsche și Tag Heuer, dar vânzătorii de meldonium din mediul online se folosesc de numele ei la promovarea produsului. Pe portalul ebay apar mai multe anunțuri în care meldonium-ul e promovat cu numele Sharapovei. Iar vânzările au crescut simțitor pentru acest produs, cei care au specificat “folosit de Maria Sharapova” având cereri foarte multe.

Pe de altă parte, producătorul Mildonat-ului, medicamentul care conține meldonium, compania farmaceutică lituaniană Grindeks, a început un adevărat război cu WADA, în intenția de a scoate produsul de pe lista substanțelor interzise.

Murray cere suspendarea Sharapovei

Continuă să apară reacții de la alți jucători importanți legat de cazul de dopaj al Mariei Sharapova și Andy Murray e de părere că rusoaica nu trebuie să scape nepedepsită. “Nu depinde de mine să stabilesc pedeapsa, însă dacă utilizezi produse dopante şi eşti depistat pozitiv, atunci trebuie să fii suspendat. Dacă iei un medicament pe reţetă şi nu-l utilizezi pentru ceea ce el este destinat, atunci nu ai nevoie de el, deci îl utilizezi doar pentru beneficiile pe care medicamentul respectiv le aduce în îmbunătăţirea performanţelor. Şi nu cred că acest lucru este corect.”, a spus britanicul.

Destinat persoanelor care suferă de probleme cardiace, meldonium poate mări fluxul sanguin şi îmbunătăţi capacitatea la efort.

“Am citit că 55 de sportivi au picat testul antidoping pentru această substanţă, începând de la 1 ianuarie. Pur şi simplu nu te aştepţi ca atât de mulţi sportivi de top să aibă probleme cu inima.”, a adăugat, ironic, Murray.