• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Garbine Muguruza, cap de serie numărul 3, a fost eliminată, sâmbătă, de sportiva cehă Barbora Strycova, locul 48 WTA, în turul trei la Australian Open. Vestea este una excelentă pentru Simona Halep, care nu mai poate fi depăşită de sportiva din Spania în topul WTA.

Barbora Strycova a învins-o pe Muguruza, scor 6-3, 6-2, iar în optimi va juca în compania Victoriei Azarenka (Belarus), favorită 14, care a trecut de japoneza Naomi Osaka, scor 6-1, 6-1.

După acest eşec surprinzător, Muguruza nu o mai poate depăşi pe Simona Halep în ierarhia mondială. Sportiva noastră fusese eliminată încă din primul tur la Australian Open şi risca să piardă locul 2 WTA. Pentru a o devansa pe Simona, Garbine avea nevoie să ajungă în semifinale la Melbourne.

În competiţie au mari rămas alte două sportive care ţintesc poziţia Simonei Halep: Radwnska (Polonia, locul 4 WTA) şi Kerber (Germania, locul 6 WTA), ambele fiind calificate în optimile de finală. Chiar şi aşa, scenariile prin care cele două o pot depăşi pe Simona Halep sunt greu de îndeplinit.

Pentru a-i lua locul Simonei, Radwanska trebuie să ajungă în finală  la Australian Open, însă traseul sportivei poloneze este unul foarte greu. "Aga" se află pe aceeaşi parte de tablou cu liderul mondial Serena Williams, cu care se va confrunta, în mod normal, în penultimul act. Pentru a urca pe poziţia a doua, Kerber are o misiune infernală: trebuie să câştige turneul de la Melbourne.

Poziţia a doua în topul WTA este extrem de importantă în perspectiva turneelor majore, acolo unde ocupanta ei are statutul de cap de serie numărul 2, ceea ce înseamnă că o întâlnire cu liderul Serena Williams este posibilă doar în ultimul act. Simona Halep ocupă locul 2 WTA din 23 august 2015.