• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Anabel Medina Garrigues, antrenoarea care a stat în spatele Jelenei Ostapenko în ultima perioadă, ajutând-o să câştige Roland Garrosul, se va despărţi de sportiva letonă.

Sportiva care i-a interzis visul Simonei de a câştiga în premieră un turneu de Grand Slam, revenind spectaculos în finala de la Paris, va trebui să îşi caute un alt mentor. Anabel Medina Garrigues a primit o ofertă extrem de tentantă de la Federaţia din Spania şi îi va fi imposibil să meargă în paralel cu ambele joburi.

În consecinţă, antrenoarea a lăsat de înţeles că, la finalul acestui sezon, va întrerupe colaborarea cu Ostapenko, jucătoare pe care a ajutat-o enorm în carieră.

"Când am fost contactată de Federaţie, decizia a fost grea, pentru că sunt în prezent antrenoarea numărului 7 în lume, Jelena Ostapenko. Acest lucru cântăreşte greu, însă pentru mine Fed Cup înseamnă maximum. Vreau să fiu dedicată total noii slujbe, e important ca toţi cei implicaţi în acest proiect să tragem în aceeaşi direcţie", a spus Anabel Medina Garrigues, conform tennisworldusa.org.

În vârstă de 35 de ani, Anabel Medina Garrigues a fost o jucătoare care s-a remarcat în special în proba de dublu, unde a câştigat de două ori Roland Garros (2008 şi 2009). La simplu, ea a ajuns cel mai sus pe locul 16 WTA, nedepăşind optimile de finală în niciunul dintre turneele de Grand Slam.

Cel mai probabil ultima competiţie la care Anabel Medina Garrigues şi Ostapenko vor colabora este Turneul Campioanelor, care va fi în direct şi în EXCLUSIVITATE pe Digi Sport, în perioada 22-29 octombrie.