• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Proaspăt reales în funcția de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, George Cosac a declarat, vineri, că Victor Hănescu are şanse mari să fie noul căpitan al echipei României de Cupa Davis, după ce Andrei Pavel a renunţat la funcţie.

Hănescu (36 de ani) s-a retras din activitatea de jucător profesionist în 2016, iar de la începutul anului 2017 și-a deschis o academie pentru tinerele talente din "sportul alb". Din 1999, când a trecut la profesioniști, a adunat premii de peste 4 milioane de dolari. Cea mai bună poziție ocupată a fost locul 26 ATP, în 2009, după un an în care a jucat în sferturile de finală de la Roland Garros, unde a fost învins de Roger Federer.

Victor Hănescu a câștigat un singur titlu major, la Gstaad, în 2008, dar a participat în mod constat la turneele majore, unde s-a luptat cu cei mai buni jucători ai lumii.

"Aştept să vină toţi băieţii acasă şi vom vedea. Încă nu ne-am decis. Poate fi Victor Hănescu, poate fi Florin Mergea, poate fi Horia Tecău... deci sunt câteva nume pe care le avem în vizor. Hănescu are şanse mari, dar rămâne de văzut dacă va accepta. Dar această treabă o vom discuta în Comitetul Director pentru că va trebui să cântărim foarte bine, e o problemă importantă", a spus George Cosac la finalul Adunării Generale de vineri.

Andrei Pavel a anunţat Federaţia Română de Tenis că renunţă la funcţia de căpitan nejucător al echipei României de Cupa Davis după meciul cu Israel, pierdut la sfârşitul lunii octombrie cu scorul de 0-5, în barajul pentru menţinerea în Grupa I a zonei Europa-Africa.

http://www.digisport.ro/Sport/TENIS/Cosac+ales+pentru+al+doilea+mandat+in+functia+de+presedinte+al+F