• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Jelena Ostapenko, câştigătoarea de la Roland Garros, nu mai are şanse să termine pe locul 1 anul 2017, din cauza victoriei de azi a Simonei. Halep şi Muguruza sunt principalele favorite să fie la finalul anului în fotoliul de lider mondial.

Înainte de primele partide din grupe, doar Caroline Garcia nu deţinea şanse să fie la finalul turneului de la Singapore pe primul loc mondial. După primele patru dispute, lucrurile s-au schimbat puţin, în sensul că Ostapenko nu o mai poate depăşi pe Simona, indiferent ce se întâmplă de acum încolo. Altfel spus, letona nu va putea fi prima în lume la finalul lui 2017.

Presupunând că ar câştiga turneul, Ostapenko poate aduna maximum 5885 de puncte la finalul Turneului Campioanelor. Simona Halep a învins-o azi cu 2-0 la seturi pe Caroline Garcia şi are deja adunate 5925. Astfel, presupunând că nu ar mai juca niciun meci la Turneul Campioanelor, cu siguranţă va fi peste sportiva care a învins-o în finala de la Roland Garros.

Şase jucătoare se luptă în continuare, în direct la Digi Sport 2, pentru locul 1 în lume la final de an. Venus Williams şi Wozniacki trebuie neapărat să câștige titlul pentru a spera la prima poziție, în timp ce Svitolina şi Pliskova trebuie să joace cel puțin finala.

Halep şi Muguruza pot fi pe primul loc la final de an şi în cazul în care nu trec de semifinale, dar calculele depind foarte mult de linia de clasament pe care se vor baza în grupe, dar şi pe parcursul principalelor urmăritoare.