• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Partide mult mai disputate în primul tur al turneului de pe iarba de la Halle. Al doilea favorit în Germania, Dominic Thiem a avut un meci mai greu decat se astepta, împotriva lui Maximilian Marterer.

Neamțul aflat pe locul 122 ATP a cedat greu primul set, cu 5-7, după mai mult de o oră. Al optulea jucator al lumii, austriacul s-a impus cu 6-3 în al doilea set și s-a calificat în optimi.

Favoritul publicului, germanul Philipp Kohlschreiber, nu a avut un meci ușor cu Joao Sousa, jucător clasat cu o poziție mai jos, pe 57. Portughezul a câștigat cu 6-3 primul set, dar neamțul a revenit și a trimis duelul în decisiv, după un al doilea act în care s-a impus cu 6-4. Istoria s-a repetat și în setul al treilea - Kohlschreiber a reușit break-ul în primul game, avantaj pe care și l-a menținut până la final.

Tot în trei seturi s-a decis și meciul dintre un alt german, Dustin Brown și canadianul Vasek Pospisil. Beneficiar al unui wild-card, Brown a cedat doar un game în primul act, dar a pierdut setul al doilea la tie-break. În decisiv, diferența a fost facută tot în tie-break. Numărul 95 ATP a avut câștig de cauză, cu 7-4.

Într-un duel francez la Halle, Richard Gasquet a reușit supriza în fața lui Gael Monfils. A 15-a întâlnire dintre cei doi a început cu un prim set câștigat cu 6-3 de al cincilea favorit. Învins de opt ori de Monfils, numărul 30 mondial a revenit în meci, cu un al doilea act în care s-a impus cu 6-4. În setul al treilea, cei doi au mers cap la cap până la 3-3. Gasquet a câștigat ultimele trei game-uri și merge în optimile competiției.

Turneele ATP din seria 500 de la Queen's Club și Halle sunt ÎN DIRECT la Digi Sport, în această săptămână.

PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT