• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

O nouă competiţie pe echipe îşi va face apariţia în tenisul profesionist masculin, la iniţiativa elveţianului Roger Federer şi va fi denumită ”Laver Cup”, în semn de omagiu faţă de legendarul tenisman australian Rod Laver, anunţă cotidianul ”New York Times”.

Prima ediţie a competiţiei urmează să se dispute în septembrie 2017, pe durata a trei zile, urmând să opună echipele Europei şi restului lumii, după modelul ”Ryder Cup” la golf, în care cei mai buni jucători europeni şi americani se înfruntă la fiecare doi ani.

Fiecare echipă participantă la ”Laver Cup” va fi compusă din şase jucători: patru calificaţi pe baza clasamentului ATP şi doi selecţionaţi de către căpitanii desemnaţi de Rod Laver. Trei meciuri de simplu şi unul de dublu se vor disputa în fiecare zi, iar în caz de egalitate după trei zile (12 întâlniri), un meci decisiv de dublu va stabili câştigătoarea turneului.

Evenimentul, iniţiat de ”Team8”, agenţia care gestionează interesele lui Federer, se bucură de susţinerea Federaţiei australiene de tenis, dar şi a omului de afaceri brazilian Jorge Paulo Lemann, fost jucător de Cupa Davis. Ideea este ca această competiţie să se desfăşoare anual, cu excepţia anilor olimpici, la finele lunii septembrie, cu o primă ediţie în 2017, în Europa (indoor), după care va urma o alternanţă între situri europene şi internaţionale.

Laver Cup le-ar putea oferi ocazia iubitorilor tenisului să vadă la lucru perechi de dublu inedite, precum Djokovic/Nadal sau Federer/Murray.

”Nu cred că Laver Cup şi Cupa Davis vor fi evenimente rivale. Cupa Davis se desfăşoară timp de patru săptămâni, pe durata întregului an, iar Laver Cup nu va dura decât un weekend, este deci ceva complet diferit. Nu am jucat niciodată la dublu alături de Rafa, Novak sau Andy, cred că ar putea fi cu adevărat interesant şi plăcut”, a spus Federer.