• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Simona Halep (25 de ani), numărul patru mondial, a declarat că se simte pregătită pentru Turneul Campioanelor de la Singapore (23-30 octombrie), unde va fi a treia favorită.

”Trebuie să joci bine acolo, deoarece toate jucătoarele din top opt joacă un tenis nebunesc, deci trebuie să fiu pregătită”, a declarat Halep pentru site-ul WTA.

Sursa amintită precizează că Singapore este unul dintre turneele favorite ale Simonei, aici reuşind cea mai importantă victorie a carierei sale, în 2014, în faţa liderului mondial Serena Williams, în faza grupelor, cu un incredibil 6-0, 6-2. După ce a jucat finala în acel an, anul trecut românca nu a mai reuşit să treacă de faza grupelor.

Halep nu a fost sigură că va reuşi să se califice la Turneul Campioanelor anul acesta, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate şi cu accidentări în debutul sezonului. Simona şi-a găsit ritmul pe zgură şi a continuat să joace bine, astfel că a terminat sezonul cu 44 de victorii şi 16 înfrângeri.

Ediţia din acest an a Turneului Campioanelor va fi transmisă ÎN DIRECT de Digi Sport între 23 şi 30 octombrie.

Din 2017 vor fi 56 de turnee WTA: 23 de turnee Premier și 33 de turnee International, toate transmise EXCLUSIV de Digi Sport pentru următorii 5 ani.

Simona Halep este în poziţia de a termina în top 5 WTA pentru al treilea an consecutiv, notează site-ul WTA.

"La începutul anului, primele patru luni au fost foarte grele pentru mine. Nu ştiam dacă voi putea juca în acest an, deoarece mă simţeam foarte bolnavă şi nu puteam sta mai mult de 15 minute pe teren. Am avut nişte infecţii”, a mărturisit sportiva.

După o pregătire solidă cu antrenorul Darren Cahill, Halep şi-a regăsit jocul său obişnuit, a ajuns până în sferturi de finală la Indian Wells şi Miami, iar momentul bun a continuat şi i-a adus primul titlu al sezonului, la Mutua Madrid Open.

”Am câştigat la Madrid şi m-am gândit că am o şansă să ajung la Singapore, dar nu mă gândeam că mă voi califica până la US Open. Mi-am spus că am o şansă, dar nu am crezut sută la sută că pot ajunge. Aşa că sunt foarte fericită că voi juca acolo pentru al treilea an”, a mai spus Halep.

După Madrid, Halep a ajuns în sferturi de finală la Wimbledon şi a reuşit o serie de 13 victorii consecutive, care i-a adus titlurile la Bucharest Open şi Rogers Cup în Canada. În finalul sezonului, Halep a atins cel puţin sferturile de finală la şase din ultimele sale şapte turnee.

”Simt de la antrenamente că nivelul meu este foarte înalt. Bineînţeles, nu ştii niciodată când vei juca împotriva unei adversare puternice, dar, totuşi, am încredere că jocul meu depinde de mine. La începutul anului era foarte dificil să gândesc aşa”, a explicat Halep.

"După titlul din mai de la Madrid, am jucat foarte bine. Am pierdut câteva meciuri cu Serena şi Kerber în ultimele trei, patru luni. Mă simt bine şi simt că merit să fiu acolo. Bineînţeles nu am câştigat un turneu de Grand Slam încă, dar am jucat bine la turneele mari", a mai spus Simona Halep.