• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Elina Svitolina și-a luat o revanșă pe măsură în fața Simonei Halep, după ce românca a reușit să o întoarcă remarcabil în sferturile de finală de la Roland Garros, de la 6-3, 5-1. Ucraineanca s-a calificat acum în finala de la Toronto, după ce a trecut de a doua jucătoare a lumii cu un categoric 6-1, 6-1, în doar 56 de minute.

Fără să forțeze foarte mult, Svitolina a profitat în mod constant de numeroasele greșeli comise de Simona, cea care a făcut unul dintre cele mai slabe meciuri din carieră.

După ce Elina s-a desprins rapid la 5-0, românca a reușit să câștige un prim game. Ea n-a mai reușit apoi însă să se impună și pe serviciul advers, iar ucraineanca a câștigat primul set.

Nici măcar sfaturile lui Darren Cahill n-au ajutat-o pe Halep. Scenariul din prima manșă s-a repetat și în a doua, cu ucraineanca desprinzându-se rapid la 5-0. Abia atunci Simona a dat ceva semne că ar putea intra cu adevărat în meci, însă, după realizarea primului break, ea și-a pierdut din nou serviciul și părăsit cu capul plecat turneul pe care, în urmă cu un an, atunci când s-a disputat la Montreal, l-a câștigat.

După victoria în fața lui Halep, Svitolina a ajuns la a șaptea victorie din opt confruntări cu jucătoare din Top 5 WTA, ÎN 2017. Singura înfrângere a acesteia a fost cea cu românca, de la Roland Garros.

Înainte să triumfe în fața Simonei, Elina a câștigat, în aceeași zi, și în fața lui Garbine Muguruza, într-un meci început vineri seara și continuat sâmbătă dimineața.

În finala de la Rogers Cup (a treia pentru Svitolina într-un turneul WTA Premier 5, în 2017, după cele de la Dubai și Roma), ucraineanca o va întâlni pe Caroline Wozniacki, duminică, de la 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 2.

Svitolina are procentaj maxim în finalele jucate în 2017 (4-0), în timp ce daneza n-a reușit nicio victorie atunci când a jucat cu titlul pe masă la un turneu. Mai mult, cele două s-au întâlnit în ultimul act de la Dubai, din acest sezon, atunci când ucraineanca a câștigat cu 6-4, 6-2.


LIVE VIDEO&TEXT:

Statistica meciului:

UPDATE 2:06 - Svitolina - Halep 6-1, 6-1. Elina Svitolina se califică în finală, după ce câștigă pentru a patra oară pe serviciul Simonei, cea care a făcut un meci dezastruos.

UPDATE 2:02 - Svitolina - Halep 6-1, 5-1. Simona profită de primele ezitări ale Elinei și, după ce salvează o minge de break, face și primul break. Românca rămâne în meci!

UPDATE 1:55 - Svitolina - Halep 6-1, 5-0. Deși a reușit două lovituri foarte bune în acest game, Simona continuă să nu găsească soluții, iar Elina face încă un break. Ucraineanca urmează să servească pentru câștigarea meciului.

UPDATE 1:52 - Svitolina - Halep 6-1, 4-0. Fără să facă multe lucruri în anumite momente, ucraineanca se desprinde la 4-0, profitând și de multele erori neforțate ale Simonei.

UPDATE 1:49 - Svitolina - Halep 6-1, 3-0. Sigură pe ea, Elina Svitolina realizează un nou break și este cu un pas în finala turneului de la Toronto.

UPDATE 1:46 - Svitolina - Halep 6-1, 2-0. Simona dă semne de revenire, însă ucraineanca pare imbatabilă în aceste momente. Excelentă în defensivă, Elina își face serviciul și se desprinde și în setul secund.

UPDATE 1:42 - Svitolina - Halep 6-1, 1-0. Simona începe slab și setul secund, iar Svitolina, care nu pare deranjată deloc de jocul adversarei, face break-ul încă din primul game.

Statistica primului set:

Darren Cahill a încurajat-o pe Halep, după încheierea primului set și i-a amintit acesteia de revenirea pe care a avut-o în fața Svitolinei în sferturile de finală de la Roland Garros, atunci când a întors-o pe Elina de la 3-6, 1-5.

Antrenorul australian i-a mai transmis Simonei să se deplaseze mai mult în teren, pentru a nu mai fi surprinsă de mingile mai lungi ale ucranencei, să încerce să scurteze schimburile și să atace mingea mai rapid.

UPDATE 1:36 - Svitolina - Halep 6-1. Svitolina închide primul set pe propriul serviciu, iar Simona solicită intervenția lui Darren Cahill, care a venit pentru un on-court coaching.

UPDATE 1:33 - Svitolina - Halep 5-1. Simona revine mai întâi de la 0-30, salvează apoi o minge de set, pentru ca, în final, să își facă serviciul și să câștige primul game din această semifinală.

UPDATE 1:27 - Svitolina - Halep 5-0. Ucraineanca își consolidează și al doilea break și se apropie la un singur game de câștigarea primului set.

UPDATE 1:24 - Svitolina - Halep 4-0. Dublu break pentru ucraineacă! Simona își pierde din nou serviciul, la capătul unui game lung, în care a salvat și alte șanse de break ale adversarei.

UPDATE 1:17 - Svitolina - Halep 3-0. Ucraineanca se desprinde rapid la 3-0, după ce și-a făcut din nou serviciul fără probleme.

UPDATE 1:15 - Svitolina - Halep 2-0. Ucraineanca este jucătoarea mai agresivă în acest debut de meci. Acest lucru se vede și în scor, întrucât Elina Svitolina a făcut primul break al partidei. După ce a salvat o minge de break, Simona a comis dublă greșeală la a doua.

UPDATE 1:12 - Svitolina - Halep 1-0. Elina începe meciul cu un game câștigat la 15 pe propriul serviciu.

UPDATE 1:10 - Svitolina - Halep 0-0. A început meciul.

UPDATE 1:00 - Simona Halep și Elina Svitolina au intrat pe teren, iar meciul dintre cele două va începe în scurt timp. Învingătoarea o va întâlni în finală pe Caroline Wozniacki, cea care a trecut în prima semifinală de Sloane Stephens, cu 6-2, 6-3.


Elina Svitolina s-a calificat în semifinalele de la Rogers Cup după ce a învins-o pe Garbine Muguruza într-un meci întins pe durata a două zile, cu 4-6, 6-4, 6-3.

După un prim set câștigat de Muguruza, care s-a disputat vineri seara, meciul s-a reluat sâmbătă la ora locală 11:00, asta după ce ploaia a împierdicat continuarea partidei în ziua precedentă.

În setul secund, Svitolina a avut nevoie de trei break-uri pentru a se impune cu 6-4, asta după ce, inițial, și-a pierdut serviciul de două ori, imediat după ce și ea a reușit să se impună pe cel advers.

În decisiv, a fost rândul lui Muguruza să aibă de două ori un break în față, iar ucraineanca să revină de fiecare dată. Ulterior, ea s-a desprins în urma game-ului al șaselea, iar, apoi, a închis meciul pe propriul serviciu.

Meciul dintre Halep și Svitolina, din semifinalele de la Rogers Cup, a fost a cincea confruntare directă dintre cele două jucătoare și a treia din acest an.

Prima dată, ele s-au aflat față în față în 2013, la Turneul Campioanelor rezervat jucătoarelor care nu se aflau în Top 8 WTA. Atunci, s-a impus Simona, în două seturi, lucru pe care l-a făcut și peste un an în Fed Cup.

Elina s-a revanșat în finala din 2017, de la Roma, atunci când s-a impsu cu 4-6, 7-5, 6-1, într-un meci în care Halep s-a accidentat la gleznă. Mai apoi, în sferturile de finală de la Roland Garros, românca a reușit acea revenire de senzație. Ea a întors meciul de la 3-6, 1-5 și s-a impus cu 3-6, 7-6(6), 6-0.

Rogers Cup e ÎN DIRECT la Digi Sport, în această săptămână.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT