• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Simona Halep se simte onorată că va evolua sub comanda lui Ilie Năstase în Fed Cup şi consideră că va avea parte de o experienţă deosebită. Primul lider al clasamentului ATP a fost numit căpitan-nejucător al echipei României şi va debuta în noua postura anul viitor, pe pe 11 şi 12 februarie, cu ocazia partidei contra Belgiei din Grupa Mondială II, programată în Sala Polivalentă din Bucureşti.

"Pentru mine este o onoare să-l avem pe domnul Ilie Năstase căpitan-nejucător. Vom avea emoţii, sunt sigură, pentru că este cine este, a fost numărul 1 mondial, cel mai bun jucător român. Va fi o experienţă deosebită şi sunt onorată să-l avem căpitan. Sunt mulţumită că vom juca la Bucureşti pentru că voi sta acasă”, a declarat Halep.

De altfel, Simona Halep a dezvăluit că ea a fost cea care a propus ca Ilie Năstase să fie numit în funcţia de căpitan-nejucător al echipei de Fed Cup a României. 

Chiar dacă a încheiat 2016 cu o eliminare încă din faza grupelor la Turneul Campioanelor, a patra jucătoare a lumii a afirmat din nou că a avut un an bun, mai ales că a fost nevoită să treacă peste problemele de sănătate în primele luni ale sezonului.

"Medical, după cum se ştie, la început de an am avut ceva probleme, dar după 3-4 luni am revenit şi am putut să joc la cel mai înalt nivel al meu. În şase luni am reuşit să mă calific la Singapore, ceea ce a fost un rezultat foarte bun pentru mine. Tenisul a fost la un nivel destul de înalt anul acesta. Am progresat mult şi fizic şi cred că a fost un an bun per total", a precizat constănţeanca de 25 de ani.

Echipa de Fed Cup a României a retrogradat din Grupa Mondială I, după cele două eşecuri din acest an, de la Cluj, 2-3 cu Cehia şi 1-4 cu Germania.

Din 2017 vor fi 56 de turnee WTA: 23 de turnee Premier și 33 de turnee International, toate transmise EXCLUSIV de Digi Sport pentru următorii 5 ani.