• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Horia Tecău crede că Simona Halep poate câştiga un turneu de Grand Slam şi poate ajunge numărul unu mondial, fiind doar o chestiune de timp până când se va întâmpla acest lucru, spunând că a ajuns la un nivel de joc înalt şi constant.

“Cred că pentru Simona este doar o chestiune de timp până va câştiga primul Grand Slam, până va ajunge numărul unu. Cred că joacă la un nivel înalt, constant şi cu siguranţă după ce va avea o victorie asupra Serenei Williams sau un turneu de Grand Slam, va urma o serie mai lungă”, a declarat Horia Tecău, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa.

Întrebat dacă anul viitor va mai juca cu Simona Halep în turneele de dublu mixt, Tecău a spus că nu ştie cât îşi mai doreşte ea să facă acest lucru, preferând să se concentreze pe meciurile de simplu.

“Nu ştiu cât îşi doreşte ea să mai joace la mixt pentru că se concentrează foarte mult pe simplu. E greu când ai ca obiectiv câştigarea unui Grand Slam la simplu şi ajungi într-un sfert de finală vrei să te odihneşti să te recuperezi pentru următorul meci, nu să intri la mixt. E mai greu să participi în două probe. Dacă îi va face plăcere şi va dori să reintre în proba de mixt, putem juca împreună”, a afirmat Horia Tecău.

El a fost întrebat şi cât crede că va mai juca Serena Williams, spunând că este posibil ca peste un an, cel mult doi, aceasta să se retragă.

"Cred că un an, maximum doi va mai juca. Cred că a ajuns la o saturaţie fizică şi mentală. Ştiu că îşi doreşte să depăşească recordul lui Graf la numărul de Grand Slam-uri, dar e greu. Cu cât înaintează în vârstă e cu atât mai greu”, a precizat Horia Tecău.

Simona Halep a fost învinsă, vineri după-amiază, în semifinalele turneului de la Wuhan de Petra Kvitova. Halep şi-a asigurat calificarea la Turneul Campioanelor şi va rămâne pe locul 5 WTA după Wuhan Open. Ea va evolua, săptămâna viitoare, la turneul de categorie Premier Mandatory de la Beijing.

Din 2017, vor fi 56 de turnee WTA: 23 de turnee Premier și 33 de turnee International, toate transmise EXCLUSIV de Digi Sport pentru următorii 5 ani.