• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Simona Halep a fost învinsă fără drept de apel în semifinalele de la Wuhan. Românca de 25 de ani a pierdut, în direct la Digi Sport 2, în faţa Petrăi Kvitova, cu 1-6, 2-6, eşec ce poate fi considerat cel mai sever din 2016, cu toate că "Simo" a mai cedat într-o asemenea manieră şi în faţa Laurei Siegemund.

La Stuttgart, Halep pierdea cu acelaşi scor în faţa sportivei din Germania, dar nu era dominată într-un asemenea fel precum în partida de la Wuhan, turneul fiind tot Premier. O altă diferenţă o reprezintă şi faptul că atunci sportiva din Constanţa a pierdut în optimi, iar acum a făcut-o în semifinale, în faţa unei jucătoare pe care o învinsese în precedentele 3 întâlniri.

Totuşi, după cum a recunoscut şi Simona la o conferinţă de presă, jocul Kvitovei a fost incredibil: sportiva din Cehia a adunat 34 de lovituri direct câştigătoare în cele 15 game-uri disputate, faţă de cele numai 7 adjudecate de românca de pe locul 5 WTA.

Pe de altă parte, Petra nu a mai repetat numărul mare de greşeli neforţate cu care ne-a obişnuit, având doar 16, faţă de 10 comise de Halep. Cu un retur de serviciu solid, Kvitova nu i-a dat nicio şansă Simonei, care a suferit astfel cea mai categorică înfrângere a anului, în doar 67 de minute, în care nu a reuşit niciun break.

Simona Halep a mers la Wuhan fără antrenorul Darren Cahill, Daniel Dobre fiind cel care s-a alăturat echipei și i-a dat sfaturi în timpul partidei, în reprizele de on-court coaching. Constănțeanca și-a asigurat însă matematic prezența la Turneul Campioanelor de la Singapore, prin accederea în semifinalele turneului asiatic.

Din 2017, vor fi 56 de turnee WTA: 23 de turnee Premier și 33 de turnee International, toate transmise EXCLUSIV de Digi Sport pentru următorii 5 ani.