• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

În primul set al semifinalei de la Sydney, Simona Halep a trecut printr-un moment delicat, atunci când Svetlana Kuznetsova s-a detașat la 4-2. Sportiva noastră a cerut intervenția lui Darren Cahill iar sfaturile antrenorului s-au văzut mai apoi în evoluția numărul doi WTA.

”Te simți bine? Trebuie să lovești cu mai mult spin, să trimiți mingea ceva mai sus sau ceva mai tare, cum te simți tu mai bine. Poate un pic din amândouă.

Vezi că la al doilea serviciu ea se mută mult în stânga pentru a lovi cu forehandul, încerarcă să lovești în mijlocul careului de serviciu nu mai trimite spre rever, pentru că ea se mută acolo, loveste mai puternic sau dacă trimiți pe rever, kick-ul să fie să fie mai puternic.

Hai, du-te și ia breakul”, a fost mesajul pe care tehnicianul australian i l-a dat Simonei.

După acest moment, ploaia a întrerupt pentru doar câteva minute partida, după care Simona a revenit mult mai puternică pe teren, respectând indicațiile lui Cahill. Mai mult decât atât, a luat și breakul și a egalat la 4. 

Simona a profitat de moment și a câștigat gamul și pe propriul serviciu, astfel că de la 2-4, a ajuns să conducă cu 5-4. Din păcate, atunci a fost momentul în care ploaia a dominat iar zona arenei de la Sydney iar organizatorii au decis amânarea partidei pentru vineri la o oră ce va fi stabilită ulterior.