Tennis Nitto ATP Finals - DJOKOVIC vs RUNE
Legendarul Boris Becker a lăudat revenirea pe teren a Simonei Halep: ”Mă bucur că a revenit!”
SIMONA HALEP - DIGISPORT-12
"Am 32 de ani, nu mai sunt atât de tânără...". Simona Halep, interviu sincer, înaintea turneului de la Madrid
FOTBAL: DINAMO BUCURESTI - POLI IASI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (14.04.2024)
Exclusiv Care este starea lui Luca Mihai, la cinci zile de la accidentare. ”Șocant. Nu exagerez cu nimic”
Digi Sport 1 Live
Acum
Etapa 5 Superliga: Hermannstadt-Botosani
Play-out

Video Exclusiv Interviu eveniment cu Simona Halep: "După finala de la Roland Garros, visam constant acel meci"

01.12.2017, 23:53

După un 2017 în care a cucerit un singur titlu WTA şi a pierdut a doua finală de Grand Slam a carierei, tot la Roland Garros, la fel ca în 2014, Simona Halep a devenit prima jucătoare din România care ajunge pe primul loc în clasamentul mondial. Constănţeanca şi-a păstrat poziţia în ciuda unei prestaţii sub aşteptări la Turneul Campioanelor şi va intra în 2018 ca lider mondial.

halep roland garros
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Într-un interviu pe care i l-a acordat ÎN EXCLUSIVITATE lui Radu Naum, Simona a recunoscut că, într-un fel, sezonul său s-a încheiat în momentul în care a urcat pe primul loc în ierarhia mondială, eveniment petrecut la Beijing. Tot în China, şi-a învins marele complex, Maria Sharapova, şi şi-a luat revanşa în faţa Jelenei Ostapenko, cea împotriva căreia a pierdut în ultimul act la Paris.

"Un pic, da, am intrat în vacanţă atunci. M-am bucurat cam mult în acel moment, însă l-am aşteptat foarte mult. Am avut trei şanse. După meciul acela m-am bucurat şi nu prea a mai contat ce a urmat", a spus Halep.

Însă discuţia cu jurnalistul Digi Sport a fost mai puţin despre sportiva Simona Halep şi mai mult despre omul Simona Halep. Fanii pot descoperi, astfel, o persoană normală în afara terenului care i-a adus celebritatea şi admiraţia unei lumi întregi.

Dormi mai bine în vacanţă decât în timpul sezonului?
Pot spune că dorm mai bine, pentru că nu am program, nu am nimic de făcut şi sunt relaxată. Am început de un timp să dorm mai târziu. Nu mai pot să dorm la 10-10:30, cum făceam înainte. Probabil şi pentru că înaintez în vârstă (zâmbeşte). Acum dorm de la 12-12:30.


Ce ai visat azi-noapte?
Nu-mi aduc aminte. Niciodată nu-mi amintesc ce visez.

Niciodată? Nu ai vreun vis pe care să-l ţii minte?
Ba da, am. Visez tot felul de întâmplări. Unele sunt ciudate, dar toate sunt pozitive. Adică nu am vis urât. Visez şi din sport, şi din viaţa de zi cu zi. După Roland Garros am avut un vis constant despre meciul acela. Visam puncte din acel meci, visam că s-a întâmplat din nou să pierd. Am suferit în acea perioadă.

Deci nu câştigai nici în vis?
Nu, pentru că se întâmpla ce s-a întâmplat la meciul respectiv. Mă trezeam un pic în suferinţă. Îmi părea rău de două ori.

Îţi place să fii răsfăţată?
Aşa şi aşa. Uneori da, uneori nu.

Ce înseamnă răsfăţul pentru tine?
Cineva să fie lângă mine, să-mi ofere prăjituri, să-mi ofere din timpul lui sau al ei, să se poarte frumos cu mine.

Sunt momente în care te trezeşti dimineaţa şi spui "nu mai vreau să fac asta, nu mai pot"?
Da, dar nu mai vreau în ziua respectivă. Niciodată nu am spus că nu mai vreau să joc tenis sau să mă las. Însă sunt zile, şi sunt destule, în care mă trezesc şi simt că poate ar trebui să fac o pauză, pentru că totuşi sunt om.

VEZI AICI cum încearcă Simona Halep să-şi învingă frica de avion

Mă gândesc că în filme sunt tot felul de trăsniţi care, nu ştiu, te cer de soţie în avion...
Nu, nu mi s-a întâmplat asta.

Te uiţi la filme?
Mă uit, dar nu foarte mult. Adorm la filme. Poate sunt şi obosită din cauza programului pe care îl am. Mă uit la un serial turcesc. Îmi place şi, puţin, reuşesc să mă pun în situaţia din film. Probabil de aceea mă şi relaxează.

Dar ce se întâmplă acolo, de te pui în situaţia din film?
E un film dramatic, asortat cu romantic. Îmi place genul ăsta. Îmi place când văd că se luptă persoanele să rămână împreună sau când se ceartă şi apoi se apropie din nou. Nu îmi imaginez relaţia mea aşa, dar îmi place genul ăsta de film.

O carte pe care ai citit-o şi care ţi-a rămas în minte pentru ceva...
Am citit "Înţelepciune pentru oamenii de rând". Am citit-o de mult şi am mai citit-o de câteva ori. M-am regăsit în acea carte. Eu aşa cred, că sunt un om de rând. Sigur că am făcut performanţă în sport, dar înainte de a fi o jucătoare de tenis sunt om. Mi-a plăcut şi cartea lui Agassi. Chiar l-am întrebat, când l-am întâlnit, dacă a urât tenisul. Mi-a spus că nu a urât tenisul, ci modalitatea în care s-a antrenat. De aceea a ajuns să simtă un pic de ură. Am mai citit cărţi de psihologie. Merg mai mult spre psihologie decât spre cărţi normale.

Care e cel mai important lucru pe care l-ai învăţat despre tine în aceşti ani?
Că sunt o persoană puternică, indiferent de moment. Am gestionat bine toate momentele grele şi pot decide singură în privinţa mea şi în privinţa vieţii mele.

Ce ai învăţat despre toţi ceilalţi în aceşti ani?
Am învăţat că fiecare e diferit şi e foarte bine că e aşa. Fiecare are orgoliul lui, dorinţa de a reuşi în ceva, interesul lui şi e important să simţi şi să vezi bunătatea unui om.

Poţi să vezi bunătatea sau răutatea mulţimii, să o înţelegi?
Da. Eu cred că pot simţi asta şi chiar am parte doar de oameni pe care pot să-i simt. Şi răi, şi buni.

Cum te aperi de energiile negative?
Eu cred că sunt protejată de ceva sau de cineva. Şi, indiferent dacă cineva vrea să-mi facă rău, o să se transforme în bine. Mereu am avut în gând că tot răul e spre bine. În tot ce se întâmplă. Şi tot ce se întâmplă, se întâmplă cu un scop.

Dar ca sportiv de performanţă nu e bine să ai un soi de răutate care să-l nimicească pe adversar, să-i arate că eşti ca un zeu nervos în faţa căruia nu are nicio şansă de izbândă?
Mi-a spus cineva că eu nu pot fi rea pe teren şi că probabil din cauza asta nu am şi mai mult succes. Eu cred că sunt destul de ambiţioasă. Rea nu pot să fiu. Nu am acest instinct. Tot timpul spun că cel din faţa mea nu poate fi mai bun decât mine, că eu sunt mai bună.

Care e calitatea pe care o admiri cel mai mult la un bărbat?
Faptul că o protejează pe femeia de lângă el. Din toate punctele de vedere - sufleteşte, fizic, moral.

Şi ce apreciezi cel mai mult la o femeie?
Nu ştiu, să fie o doamnă din toate punctele de vedere. Nu m-am gândit niciodată la acest lucru. M-am gândit doar la partea masculină. Mai îmi trebuie timp.

Dă-mi un exemplu din lumea ta de mare performanţă care a spus sau a făcut ceva care te-a bucurat.
Serena. Deşi este cine este, şi-a luat din timp şi m-a felicitat pentru faptul că am ajuns numărul 1, ştiind cât de mult mi-am dorit şi cât de mult am suferit în timpul acestui an, că nu am reuşit să fac acest lucru mai repede.

Care e cea mai mare calitate a ta, Simona?
Faptul că sunt deschisă şi spun mereu ceea ce gândesc. Chiar dacă e bine sau nu.

Şi cel mai mare defect?
Impulsivitatea. Sunt impulsivă şi pot spune chestii care nu sunt ok.

Ce urăşti cel mai mult la o persoană, bărbat sau femeie?
Nu prea cred în acest sentiment, nu-mi place să urăsc. Nu-mi place când cineva se poartă ca un bădăran cu o femeie. Nu mi s-a întâmplat mie, dar am văzut în lumea asta în care trăim.

Care e cea mai mare frică, teamă a ta?
Turbulenţele din avion, pentru că nu ştii ce se întâmplă şi nu poţi veni înapoi în cazul în care se întâmplă ceva rău.

Asta-i tot? Nu ai frică de insucces, de moarte?
Am avut în trecut frică de moarte, dar acum am ajuns la un nivel la care nu mai există teama aceasta.

Ai putea să faci un top al evenimentelor extrasportive care te-au marcat în 2017?
A venit o fetiţă la mine şi mi-a spus că mă iubeşte pentru cum sunt eu, nu pentru că am ajuns numărul 1.

Ai superstiţii?
Am, dar nu le spun. Niciodată nu le-am spus. Dar sunt normale şi sunt două-trei. Nu exagerez cu nimic.

Am auzit de sportivi mari care stau de vorbă cu ustensila cu care lucrează. O personifică. De exemplu, în ciclism, am auzit de oameni care dormeau cu bicicleta în cameră. Aproape în pat. Tu faci aşa ceva cu racheta?
Nu, niciodată. Când eram mică, pe la 6-8 ani, când îmi cumpăra tata pantofi de sport, dormeam cu ei prima seară. Dar să dorm cu racheta în pat, niciodată. Eu nu sunt obsedată de tenis. Îmi place, dar când termin cu el, termin. Am viaţa mea. Am mai întâlnit colege de tenis cu care stăteam în cameră la turnee şi, seara pe la 8, înceapeau să facă abdomene, stretching, iar eu mă uitam şi întrebam de ce fac asta, pentru că făcusem la teren. Niciodată nu am lucrat extra singură acasă.

Când dai cu ea (racheta - n.r.) de pământ, practic e aproape o fiinţă pe care te răzbuni, nu-i aşa?
Da, e adevărat. Nu-mi place acest lucru. Am făcut-o tot mai puţin în ultima perioadă. Să ştii că eu îmi curăţ rachetele acasă, am grijă de ele, dar pe teren se întâmplă ceva, nu pot să controlez şi mai dau cu ele de pământ.

Cu toţii putem fi deranjaţi de problemele personale la locul de muncă. E la fel şi la tine? Cum faci?
Eu am reuşit să separ aceste două lucruri. Nu cred că e foarte sănătos să le mixezi. Am reuşit şi cred că am făcut-o destul de bine.

Citeşti ce se scrie despre tine?
De un an şi jumătate-doi nu mai citesc, dar aud, pentru că oamenii de lângă mine îmi spun despre anumite articole. Accept şi criticile, accept şi când sunt lăudată foarte tare. Le mulţumesc celor care vorbesc mai puţin pozitiv despre mine, pentru că mă ajută să mă motivez, să progresez. Ce m-a deranjat şi mă deranjează la noi este că se vorbeşte despre viaţa mea personală. Eu mereu i-am respectat pe jurnalişti, îi respect în continuare, dar vreau să-mi respecte şi ei partea asta. Cu mare drag vorbesc despre partea profesională, dar cred că am dreptul la intimitatea mea.

Trăim într-o lume a bărbaţilor, în care tu eşti un model pentru foarte multe fete tinere. Ce sfat le-ai da pentru a se descurca într-un mediu care adesea este ostil, dur?
Eu cred în egalitate. Cred că, în prezent, o femeie este capabilă să facă ce face şi un bărbat. Din punctul meu de vedere, bărbatul trebuie cotat mai sus. Trebuie să simţim că bărbatul e bărbat. Însă o femeie este în stare să facă multe lucruri şi e liberă să facă ceea ce-şi doreşte, să-şi îndeplinească visul pe care îl are, să ia decizii singură. Eu am făcut aceste lucruri. În sport, bineînţeles. Cred că o femeie este în stare să concureze cu un bărbat în decizii, la job, din punct de vedere financiar. Femeia e puternică azi. Bărbatul rămâne bărbat, e puţin mai puternic şi e cotat mai sus. Poate aşa am crescut, aste e mentalitatea din familia mea. Suntem aromâni şi tot timpul a fost o diferenţă între un bărbat şi o femeie. Însă am ajuns la concluzia că poate fi egalitate, chiar dacă, în interiorul meu, e o diferenţă în favoarea bărbatului.

Partea a doua a interviului cu Simona Halep va fi difuzată sâmbătă, de la ora 16:15, pe Digi Sport 1

Etichete: wta , simona halep , roland garros , video simona halep


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu

Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Au rămas mască! Ce a purtat la Disneyland, înconjurată de mii de copii, după ce a riscat închisoarea din cauza ținutei
bianca-censori
Au apărut primele imagini: Ion Țiriac a primit ”bijuteria” după 5 ani! ”Nu întrebați cât costă, că e obscen”
Screenshot 2024-04-18 at 21.05.58
Recomandările redacției
FOTBAL: DINAMO BUCURESTI - POLI IASI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (14.04.2024)
Exclusiv Care este starea lui Luca Mihai, la cinci zile de la accidentare. ”Șocant. Nu exagerez cu nimic”

"Răzbunarea" lui Guardiola: 3 jucători de clasă mondială la City, pentru a nu mai pierde iar Liga Campionilor!
Manchester City Training Session And Press Conference
Foto Agitație în Italia! Antrenorul Fiorentinei a sărutat o jurnalistă, deși fiecare e căsătorit cu o altă persoană
vincenzo italiano vanessa baleardi (12)
Live Video&Text Hermannstadt - Botoșani 0-0, ACUM, la DGS1. Sibienii evoluează în 10 oameni
FOTBAL: AFC HERMANNSTADT SIBIU - AFC BOTOSANI, SUPERLIGA SUPERBET (28.01.2024)
Citește și
Când își va afla Simona Halep adversara din primul tur de la Madrid Open
Mutua Madrid Open - Day Seven
Anunțul făcut de americani în cazul Simonei Halep cu aproape o lună înainte de Roland Garros
SIMONA HALEP - DIGISPORT-147
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Adrian Mutu, ofertă pe bani grei din străinătate! A cerut un salariu uriaș!
Adrian Mutu, ofertă pe bani grei din străinătate! A cerut un salariu uriaș!
Francezii vin după starul lui FCSB la derby-ul cu Rapid. Gigi Becali cere 6.000.000 de euro pentru transferul imediat
Francezii vin după starul lui FCSB la derby-ul cu Rapid. Gigi Becali cere 6.000.000 de euro pentru transferul imediat
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
FCU Craiova-Dinamo joc de totul sau nimic. Se joacă retrogradarea în liga secundă!
FCU Craiova-Dinamo joc de totul sau nimic. Se joacă retrogradarea în liga secundă!
Vestea pe care o aștepta Simona Halep. ”Au semnat managerul, avocatul și Darren Cahill”
SIMONA HALEP - DIGISPORT-16

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”