• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Sfaturile pe care Darren Cahill i le oferă Simonei Halep în timpul timeout-urilor sunt adevărate lecţii de tenis, iar fanii româncei au devenit şi fanii antrenorului australian.

Liniştea pe care o transmite Cahill în timpul fiecărui on-court coaching şi discursul său articulat au contribuit nu de puţine ori la succesele actualului lider mondial, care a reuşit să întoarcă în favoarea sa meciuri ce păreau pierdute, în urma discuţiilor cu australianul de 52 de ani.

Halep recunoaşte că omul care în trecut a lucrat cu Lleyton Hewitt, Andre Agassi, Andy Murray sau Ana Ivanovic este impecabil în toate momentele în care este solicitat să intervină în timpul unui meci, însă marea noastră campioană dezvăluie că, pur şi simplu, există cazuri în care nu reuşeşte să audă şi să asimileze sfaturile primite.

"Am spus multe vrute şi nevrute, dar nu m-am gândit vreodată să-i spun 'intră tu şi joacă dacă le ştii pe toate'. Le zice prea bine, dar eu nu sunt în stare mereu să asimilez tot ce zice şi să pun în practică. Însă după meci, pentru că eu mă uit foarte des la meciurile mele, ascult ce zice în pauze şi, într-adevăr, are mereu un discurs aproape de perfecţiune.

Chiar dacă nu-l aud mereu, fiind presiunea şi toată energia, de multe ori m-am ajutat de ce a spus. Am auzit ce a spus şi am pus în practică. Şi vreau să simt energia unui om pe care mă bazez. Chiar dacă nu aud, mă ajută cu siguranţă să progresez. Dacă nu se vede în acel meci, se va vedea în viitor", a povestit Simona Halep, în interviul pe care i l-a acordat ÎN EXCLUSIVITATE lui Radu Naum.

După ce a devenit prima jucătoare din România ajunsă pe locul 1 în clasamentul WTA, următorul obiectiv al constănţencei de 26 de ani este câştigarea unui turneu de Grand Slam. Pentru îndeplinirea lui, Simona ştie că are nevoie să-şi îmbunătăţească anumite părţi ale jocului. E convinsă că va reuşi să o facă, avându-l alături pe Darren Cahill.

"Pe viitor, în anul care vine, vreau să progresez mult şi pe venirea la fileu. Nu neapărat să risc, pentru că nu am nici corpul potrivit pentru a risca puncte, nici forţa necesară. Însă să merg la fileu, să joc la voleu mai mult, să dau crosuri scurte. Aş putea să schimb un pic jocul", a spus Halep.

Intră aici pentru a citi restul interviului eveniment acordat lui Radu Naum, pentru Digi Sport.