• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Nick Kyrgios a fost amendat cu 16.500 de dolari de ATP, după comportamentul pe care l-a avut la meciul pierdut, cu 3-6, 1-6, în faţa germanului Mischa Zverev, în turul al doilea al turneului de la Shanghai.

Australianul a primit o amendă de 10.000 de dolari pentru că a evoluat "fără efort", o alta de 5.000 de dolari pentru violenţă verbală în disputa cu un spectator şi o a treia de 1.500 de dolari pentru conduită nesportivă.

Kyrgios a fost protagonistul mai multor momente atipice pentru un joc de tenis, care i-au adus oprobriul publicului.

Faza cea mai controversată a avut loc chiar în primul set, la scorul de 1-3 şi avantaj Zverev, când jucătorul de 21 de ani a servit extrem de moale, fără a face săritura obişnuită, pentru ca apoi să plece spre banca de odihnă, deşi adversarul nu apucase încă să returneze.

"Acesta e un turneu profesionist, poartă-te ca atare. Atitudinea ta nu arată că îţi respecţi meseria", i-a transmis, vizibil deranjat, Ali Nili, arbitrul de scaun.

Faza mai sus amintită nu a fost singurul moment uluitor oferit de Kyrgios. Acesta şi-a bătut joc, în mod voit, de mai multe puncte, printre care unul care a atras huiduieli din tribună preţ de secunde bune. Concret, australianul a servit cu primul serviciu mai slab decât orice jucătoare din circuit (108 km/h), pentru ca apoi, cu al doilea, să trimită cu o viteză aproape dublă: 210 km/h (dublă greşeală).

"Respectă jocul!", i-a strigat nervos cineva din tribună, în huiduielile generale.

La final, nici vorbă ca Nick Kyrgios să arate vreun semn de remuşcare pentru comportamentul avut. "Dacă cei din tribună se simt jigniţi de cum joc, să plece. Nu le datorez nimic, nu eu i-am chemat să mă privească", a spus sportivul de la Antipozi.