• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

În direct la Digi Sport, voleibaliştii de la Steaua au obţinut cu emoţii calificarea în Challenge Cup, în ultima etapă din Divizia A1. Steliștii au început ezitant partida de pe teren propriu cu contracandidata la locul patru, LMV Tricolorul Ploieşti. Echipa roș-albastră avea nevoie de 1 singur punct pentru a-și atinge obiectivul, în timp ce ploieștenii aveau nevoie de o victorie de 3 puncte

Oaspeţii au câştigat primele două seturi, la 19 şi la 23. Ploieştenii aveau nevoie de o victorie în cel mult patru seturi pentru a le lua faţa în clasament adversarilor, însă steliştii au revenit puternic. După 25-14 în actul al treilea, gazdele şi-au adjudecat şi setul al patrulea, la 21, şi au scăpat de orice emoţie. În tie-break, Steaua s-a impus cu 15-12 şi a încheiat pe locul al patrulea.

”Eu cred că înseamnă foarte mult această victorie, având în vedere că de 26 de ani nu s-a mai luat titlul. Iar acest loc patru înseamnă foarte mult pentru o nou-promovată, care are șansa ca în sezonul următor să joace iar în cupele europene”, a spus Bogdan Tănase, antrenorul celor de la Steaua.

PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT

Ploieștenilor nu le vine să creadă că au pierdut acest meci, pe care l-au condus cu 2-0.
”Din păcate, la 2-0, nu știu, s-a produs un declic, n-am reușit să ne mai concentrăm, să rămânem în joc și acest lucru s-a văzut. Păcat, a fost muncă... în acest meci... pentru un întreg sezon, unde puteam să salvăm cât de cât acum, pe final, o poziție”, a spus Florin Voinea, de la Tricolorul Ploiești.

Foto: facebook.steaua volei