• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Ştiinţa Bacău are şanse minime de a se califica în Final Four-ul Cupei CEV. Campioanele României au fost învinse cu 3-0, în manşa tur, de polonezele de la Atom Trefl Sopot.

Dupa eliminarea din Champions League, Știinta Bacau a continuat experiența europeană în Cupa CEV, dar nu a avut cel mai bun start. Campioanele României au pierdut, acasă, prima manșă cu Atom Trefl Sopot. Voleibalistele din Polonia au fost de neoprit în debutul partidei. Au reușit o serie de 11 puncte și au câștigat clar primul set, cu 25-15.

Echipa antrenată de Florin Grapă a reușit să îşi reintre în ritm şi a ţinut aproape în actul secund. Nu a fost suficient și sportivele din Sopot au închis cu 25-21. Al treilea set le-a revenit tot oaspetelor, care au făcut un pas important pentru accederea în Final Four. Returul se va disputa marți, 10 martie, de la ora 21:30, în direct la Digi Sport 3.

”Nu cred că mai putem emite, la acest scor pretenţii de calificare, dar putem să ne revanşăm în inimile suporterilor şi în propria conştiinţă, evoluând la înalt nivel în partida retur. Avem resurse. Fără emoţii, peste o săptămână putem chiar câştiga. Dar nu mai cred în calificare", a declarat la finele meciului Florin Grapă.

”Am fost în inferioritate în ceea ce priveşte serviciul şi preluarea. Ca urmare, am pierdut puncte extrem de uşor, deşi atunci când am reuşit să menţinem mingea în joc am dovedit că putem juca de la egal la egal. Păcat. Este o lecţie dureroasă, ţinând cont de faptul că în toamna trecută, la un turneu în Belgia, polonezele ne învingeau foarte greu, cu 3-2, o partidă pierdută pe muchie de cuţit”, a mai spus Florin Grapă.

Lorenzo Micelli, antrenorul italian al oaspetelor, s-a arătat surprins de ”victoria extrem de uşoară” obţinut de echipa sa la Bacău.

”Mă aşteptam la replică mai bună a gazdelor. Am constatat, însă, că lotul Ştiinţei pe care îl ştiam de anul trecut s-a schimbat în mare parte. Cred că au fost mai timorate de importanţa meciului, în timp ce voleibalistele pe care le pregătesc, în special trio-ul american Monique McLendon-Falyn Fonoimoana-Brittnee Cooper, căruia i s-au adăugat, într-un joc foarte bun, trăgătoarele Charlotte Leys (Belgia) şi Jana Agaeva Matiasovska (Azerbaidjan), au jucat exact şi mai ales, cu o mare ambiţie”, a mai precizat antrenorul echipei poloneze.