iordanescu
Exclusiv ”Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Ce răspuns a oferit Anghel Iordănescu
Screenshot 2024-03-27 at 00.20.40
Ianis Hagi, cerut titular la echipa națională: ”E singurul care poate face diferența”
George Becali to Sell FCSB Soccer Team, Bucharest, Romania - 24 Apr 2023
Ofertă de ȘASE milioane de euro! Gigi Becali a dat răspunsul pe loc: ”Cu Dumnezeu nu negociezi”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Suedia - România 2-1. Debut ratat în preliminariile Euro 2020. Ocazie uriaşă pentru "tricolori" în prelungirile partidei

23.03.2019, 20:50

România a pierdut cu Suedia, scor 1-2, în primul meci din preliminariile Euro 2020. Intrat la pauză, Claudiu Keşeru a reuşit unicul gol al "tricolorilor".

suedia gol
Foto: uefa.com
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Într-o primă repriză care a stat sub semnul echilibrului, diferenţa a fost făcută de două erori din apărarea echipei lui Cosmin Contra. Suedezii au profitat la maximum şi au marcat în doar şase minute prin Quaison şi Claesson.

La pauză, Contra a mutat perfect. L-a schimbat pe Alex Mitriţă, dezamăgitor, cu Keşeru, iar atacantul lui Ludogorets a marcat pentru 2-1 în minutul 58, după o acţiune superbă construită de George Puşcaş şi Răzvan Marin.

A urmat o perioadă bună a României, care putea egala prin acelaşi Keşeru, însă finalul a aparţinut gazdelor, care au ratat trei mari ocazii în ultimele 10 minute.

Totuşi, echipa noastră putea pleca de la Stockholm cu un punct. În prelungiri, Robin Olsen l-a blocat providenţial pe Cristi Săpunaru şi a salvat victoria Suediei.


Marţi, de la ora 21:45, urmează meciul cu Insulele Feroe, la Cluj-Napoca.


Min. 90+4 - FINAL DE MECI! România începe preliminariile Euro 2020 cu o înfrângere, 1-2 cu Suedia. "Tricolorii" au jucat mai bine după pauză, însă nu a fost suficient pentru un rezultat pozitiv. 

Min. 90+3 - OCAZIE URIAŞĂ ROMÂNIA! Hagi a executat lovitura liberă pe care a obţinut-o, iar Olsen i-a salvat pe suedezi, cu o intervenţie în faţa lui Săpunaru, la o fază confuză. 

Min. 90+3 - Galben pentru Svensson, pentru un fault asupra lui Ianis Hagi. 

Min. 90+1 - Ocazie Suedia! Abia intrat pe teren, Isak a fost aproape să marcheze. A tras foarte bine cu stângul, din întoarcere, dar Tătăruşanu a avut un reflex pe măsură şi a respins în corner. 

Min. 88 - Ultima schimbare şi în echipa Suediei. Isak a intrat în locul lui Quaison. 

Min. 85 - Ocazie Suedia! O acţiune splendidă a gazdelor, care a făcut ko apărarea noastră, Din fericire, Claesson a tras slab, în plasa laterală, din poziţie ideală. 

Min. 83 - Ocazie Suedia! Nordicii au avut o nouă şansă de a se desprinde, însă Tătăruşanu a reuşit să se întindă şi să respingă mingea trimisă cu capul de Berg. Atacantul suedez a câştigat uşor un duel aerian cu Grigore. 

Min. 82 - Săpunaru a fost la rândul său avertizat, pentru un duel cu Berg, la mijlocul terenului. 

Min. 79 - Cartonaş galben primit de Ianis Hagi, după un fault asupra lui Krafth, la un duel aerian în careul suedezilor. 

Min. 78 - Ultima schimbare în echipa României. Andrei Ivan a intrat în locul lui Tudor Băluţă. 

Min. 72 - Primul cartonaş galben al meciului. L-a primit Dragoş Grigore, pentru un fault tare asupra lui Quaison. 

Min. 68 - A doua modificare şi la gazde. Svensson i-a luat locul lui Forsberg. 

Min. 65 - Ocazie Suedia! Gazdele au fost aproape să refacă diferenţa de două goluri. Tătăruşanu l-a blocat însă foarte bine pe Krafth, care a apărut suprinzător la finalizare. 

Min. 64 - A doua schimbare în echipa României. Ianis Hagi a intrat în locul lui Puşcaş. 

Min. 63 - Ocazie România! Fază prelungită a echipei noastre, încheiată cu şutul lui Keşeru, la colţul lung. Mingea a trecut însă pe lângă poartă.  

Min. 58 - GOOOOOL România, 2-1! Naţionala noastră revine în meci, prin reuşita jucătorului introdus pe teren la pauză, Claudiu Keşeru. Atacantul lui Ludogorets a marcat cu capul, din apropiere, după o fază superbă a elevilor lui Contra. Puşcaş şi Răzvan Marin au construit acţiunea care s-a încheiat cu primul gol românesc din aceste preliminarii. 

Min. 55 - Ocazie România! Răzvan Marin a ratat şansa de a-i readuce în joc pe tricolori. Mijlocaşul lui Standard a tras defectuos din centrul careului, iar mingea şutată din voleu a trecut mult peste poarta lui Olsen. 

Min. 46 - Schimbare în echipa noastră. Keşeru a intrat în locul lui Mitriţă. 

Min. 46 - A început repriza a doua.

Min. 45+1 - PAUZĂ! Suedia conduce cu 2-0 în faţa României, prin golurile marcate de Quaison şi Claesson. Ambele reuşite au venit după erori mari în apărarea echipei noastre

Min. 44 - Ocazie România! Cea mai bună şansă pentru băieţii lui Contra. Puşcaş a tras bine din unghi, la colţul scurt, dar Robin Olsen a reuşitsă respingă. 

Min. 39 - GOL Suedia, 2-0! O nouă eroare a "tricolorilor" a fost taxată de nordici, care au marcat prin Claesson. Stanciu a pierdut uşor o minge la mijlocul terenul, suedezii au declanşat contraatacul, iar mijlocaşul lui Krasnodar a înscris cu un şut la colţul lung, de la aproximativ 15 metri, după o respingere slabă a aceluiaşi Stanciu

Min. 33 - GOL Suedia, 1-0! Gazdele au deschis scorul, prin Quaison. Atacantul suedez a înscris din apropiere, profitând de o eroare a lui Dragoş Grigore, care a intervenit neconvingător la o centrare trimisă de Augustinsson, de pe partea stângă. 

Min. 32 - Nicolae Stanciu a executat o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri, dar mingea şutată de "decarul" tricolorilor a trecut la o distanţă mare de poartă. 

Min. 24 - O primă schimbare la gazde. Lustig, accidentat, i-a lăsat locul lui Krafth. 

Min. 15 - Acţiune frumoasă a echipei noastre, finalizată de Alex Chipciu cu un şut cu stângul. Execuţia a fost însă prea centrală, iar Olsen a prins uşor. 

Min. 5 - O şansă mare irosită de "tricolori". Stanciu a executat surprinzător o lovitură liberă de la mijlocul terenului în spatele apărării suedeze, dar Chipciu a ratat preluarea şi mingea a ieşit în afara terenului. 

Min. 2 - Un prim moment periculos la poarta lui Tătăruşanu. Granqvist a trimis cu capul după un corner, dar portarul lui Nantes a prins fără probleme. 

Min. 1 - A început meciul. Lovitura de start a aparţinut gazdelor

UPDATE, ora 17:35 | ECHIPA DE START aleasă de Cosmin Contra: Tătăruşanu - Manea, Săpunaru, Dr. Grigore, Bancu - T. Băluţă, R. Marin - Chipciu, N. Stanciu, Mitriţă - Puşcaş

Rezerve: Pantilimon, Niță – Benzar, Moți, Nistor, Hagi, Keșeru, Cicâldău, Anton, Deac, Ivan, Man

Echipa Suediei: Olsen - Lustig, Helander, Granqvist, Augustinsson - Forsberg, K. Olsson, Sebastian Larsson, Claesson - Berg, Quaison

UPDATE, ora 17:00 | Tricolorii și-au ales numerele pentru partida din această seară. Nicolae Stanciu a preluat din nou tricoul cu numărul 10!

1. Costel Pantilimon • 2. Romario Benzar • 3. Tudor Băluță • 4. Cosmin Moți • 5. Dan Nistor • 6. Cristian Manea • 7. Alexandru Chipciu • 8. Ianis Hagi • 9. George Pușcaș • 10. Nicolae Stanciu • 11. Nicușor Bancu • 12. Ciprian Tătărușanu • 13. Claudiu Keșeru • 14. Alexandru Cicâldău • 15. Paul Anton • 16. Florin Niță • 17. Ciprian Deac • 18. Răzvan Marin • 19. Andrei Ivan • 20. Alexandru Mitriță • 21. Dragoș Grigore • 22. Cristian Săpunaru • 23. Dennis Man


Suedia nu acceptă remiza la duelul contra României, primul al preliminariilor Campionatului European din 2020. Cosmin Contra a primit mesajul chiar de la selecţionerul nordicilor. Tot un român le-a provocat suedezilor ultimul eşec pe teren propriu.

"Din punct de vedere fizic Suedia e un pic superioară României, dar noi compensăm cu alte lucruri bune în formaţia noastră", a spus selecţionerul "tricolorilor", Cosmin Contra.

"M-am uitat pe lotul lor şi e echilibrat, însă şi noi avem jucători foarte buni", a declarat Răzvan Marin.

Suedia - România, primul meci oficial din 1994 încoace

"Poate o dată sau de două ori în viaţa mea am spus că este bine şi cu o remiză, dar în general nu sunt de această părere. Întotdeauna îmi doresc să câştig meciurile pe care le jucăm pentru că sunt de părere că avem această şansă. Ştim că sunt confruntări între echipe de valori apropiate aşa că, dacă nu vom da totul, putem pierde", a prefaţat partida selecţionerul Suediei, Jan Olof Andersson.

De la sferturile de finală ale Mondialului din 1994 nu s-au mai întâlnit România şi Suedia într-un meci oficial. Cele două naţionale s-au mai înfruntat de atunci în două meciuri amicale. Scandinavii s-au impus cu 2-0 în 1997, iar "tricolorii" anul trecut, la Craiova, cu 1-0, gol Dorin Rotariu.

Arbitri: Michael Oliver - Stuart Burt şi Simon Bennett (toţi din Anglia).

Suedia - România va fi în această seară, de la ora 19:00, pe Friends Arena din Stockholm. Partida va putea fi urmărită în format LIVE-TEXT pe digisport.ro şi m.digisport.ro.

Etichete: suedia romania , preliminarii euro 2020 , suedia romania live text , suedia romania preliminarii euro 2020


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de militari ruși
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de militari ruși

Militarii ucraineni au publicat imagini cu distrugerea unei clădiri în care se refugiaseră mai...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația
aza3
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
George Becali to Sell FCSB Soccer Team, Bucharest, Romania - 24 Apr 2023
Ofertă de ȘASE milioane de euro! Gigi Becali a dat răspunsul pe loc: ”Cu Dumnezeu nu negociezi”

Liverpool este gata să plătească 60.000.000€ pentru ”noul Mohamed Salah”
Egypt v Croatia - FIFA Series 2024 Egypt, Cairo - 27 Mar 2024
I-a spus clar iubitului său să schimbe echipa: ”Ar fi ideal”. I-a găsit și un nou club
diletta-leotta
Răsturnare de situație! Xabi Alonso a decis unde va antrena în sezonul viitor
profimedia-0858750927
Citește și
Atenție ”tricolori”! Starul unei adversare de la EURO 2024 a revenit la antrenamente
skriniar1
Exclusiv Anghel Iordănescu trage un semnal de alarmă înainte de EURO: ”E cea mai mare problemă”
anghel-iordanescu
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Lovitură pentru Simona Halep! Românca a primit "interzis" la turneul favorit al Mariei Șarapova
Lovitură pentru Simona Halep! Românca a primit "interzis" la turneul favorit al Mariei Șarapova
Exclusiv Tudorel Stoica l-a ”urecheat” pe Gică Hagi pentru faptul că îi ia apărarea lui Ianis: ”Îi face un mare rău”
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale