FOTBAL:ROMANIA U21-ALBANIA U21, PRELIMINARIILE EURO 2025 (17.11.2023)
România U21 continuă drumul spre EURO 2025! Următorul adversar, o națională care n-a mai câștigat din 2021
FOTBAL: FC CFR 1907 CLUJ SA - UNIVERSITATEA CRAIOVA, SUPERLIGA SUPERBET (16.03.2024)
Ștefan Baiaram a dezvăluit care este atuul României U21 în partida cu Armenia U21
George Becali to Sell FCSB Soccer Team, Bucharest, Romania - 24 Apr 2023
Ofertă de ȘASE milioane de euro! Gigi Becali a dat răspunsul pe loc: ”Cu Dumnezeu nu negociezi”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

România U21 - Belgia U21 3-3. Rădoi rămâne neînvins, după un final nebun. "Tricolorii" au revenit senzaţional

15.11.2018, 20:40

Remiză spectaculoasă obţinută de reprezentativa de tineret a României în amicalul de la Cluj, contra Belgiei. Micii "tricolori" au fost conduşi cu 3-1, dar au marcat de două ori pe final, iar Mirel Rădoi rămâne neînvins pe banca naţionalei U21.

romania bucurie gol
Foto: frf.ro
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Oaspetii din Gruia, care vor fi şi ei prezenţi la turneul final din Italia şi San Marino, au deschis scorul cu o execuţie de senzaţie a fundaşului dreapta Cools, care a prins un şut de zile mari.

Elevii lui Rădoi au restabilit egalitatea chiar înainte de pauză. Vlad Dragomir a scos un penalty, pe care l-a transformat un alt debutant, Denis Drăguş.

Belgienii au început ca din tun repriza a doua şi au revenit la conducere în minutul 56. Aaron Leya a punctat cu uşurinţă din apropiere, apoi Mbenza a majorat diferenţa după doar două minute.

Românii au ratat câteva ocazii, înainte de a reveni pe final, prin golurile marcate în minutele 90 şi 90+2 de Darius Olaru, respectiv Andrei Ciobanu.



Min. 90+3 - FINAL DE MECI! Mirel Rădoi rămâne neînvins la naţionala U21, după o revenire splendidă în ultimele minute. "Tricolorii" au marcat de două ori în finalul partidei şi a terminat la egalitate cu Belgia, scor 3-3

Min. 90+2 - GOOOOOL România, 3-3! Echipa noastră revine senzaţional şi egalează în prelungiri, prin reuşita lui Ciobanu

Min. 90 - GOOOOOL România, 2-3! Echipa lui Mirel Rădoi reduce din diferenţă, datorită execuţiei extraordinare a lui Olaru. Un şut imparabil cu piciorul stâng, de la marginea careului. Mingea s-a dus sub bară

Min. 81 - Ocazie România! Acţiune frumoasă a micilor "tricolori", cu Florinel Coman şi Olaru în prim plan. Ultimul a ratat incredibil din apropiere, fiind blocat de portarul oaspeţilor. 

#Alte schimbări făcute de Rădoi. Au intrat Ciobotariu, Dobre, Grigore, Olaru şi Moldoveanu. Au ieşit Ghiţă, Moruţan, Nedelcu, Dragomir şi Drăguş.

Min. 71 - Ocazie România! Robert Moldoveanu, un alt jucător care a intrat pe teren în repriza a doua, a tras din prima, din interiorul careului, dar nu suficient de bine plasat sau de puternic pentru a marca. Portarul belgian a prins uşor. 

#În repriza a doua, în echipa noastră au intrat Căbuz, Andrei Radu, Ciobanu şi Florinel Coman. Au ieşit Ionuţ Radu, Ştefan, Dennis Man şi Petre.

Min. 59 - Ocazie România! Intrat acum câteva minute, Florinel Coman putea reduce din diferenţă, dar portarul belgienilor a intervenit providenţial. 

Min. 58 - GOOOL, 3-1 Belgia! Abia intrat în locul lui Ionuţ Radu, Căbuz a şi scos mingea din poartă. Mbenza a marcat din 7 metri. 

Min. 56 - GOOOL, 2-1 Belgia! Oaspeţii trec din nou în avantaj, datorită golului marcat de Leya Iseka. Jucătorul de la Toulouse, nemarcat, a trimis cu capul în poartă, din doar câţiva metri

Min. 55 - Ocazie România! Ştefan a tras superb de la mare distanţă, dar mingea a trecut puţin pe lângă vinclul porţii belgiene. 

Min. 48 - Ocazie Belgia! De Sart, care a intrat la pauză şi care a preluat banderola de căpitan, a tras foarte bine de la marginea careului, dar Ionuţ Radu a respins de sub bară. 

Min. 46 - A început repriza a doua

Min. 45+2 - PAUZĂ! România şi Belgia sunt la egalitate, scor 1-1, la Cluj. 

Min. 45+2 - GOOOOOL România, 1-1! Drăguş, aflat la debutul în naţionala U21, a transformat impecabil lovitura de la 11 metri, şi a restabilit egalitatea

Min. 45 - Penalty pentru România! Dragomir a fost faultat de Mbenza, atacantul belgian primind şi cartonaşul galben. 

Min. 44 - Ocazie România! Cea mai mare şansă a echipei noastre. În urma unui corner, Drăguş s-a descurcat excelent în careul advers, iar Man a tras tare din apropiere, dar Teunckens a avut un reflex extraordinar. 

Min. 35 - GOOOL, 1-0 Belgia! Dominarea oaspeţilor a fost concretizată prin golul superb marcat de fundaşul dreapta Cools

Min. 20 - O primă oportunitate şi pentru echipa noastră. După o neatenţie în apărarea belgienilor, Petre a încercat să-l surprindă pe Teunckens cu un lob de la marginea careului, dar execuţia sa nu a avut suficientă forţă, iar portarul oaspeţilor a prins uşor. 

Min. 10 - Un prim moment periculos la poarta lui Ionuţ Radu. Schrijvers a scăpat din marcaj şi a tras cu stângul, din interiorul careului, dar căpitanul României a prins fără probleme. 

Min. 1 - A început meciul. Lovitura de start a aparţinut "tricolorilor"

România U21 - Belgia U21. Mirel Rădoi are un obiectiv clar pentru amicalul naţionalei de tineret a României contra selecţionatei similare a Belgiei, de joi, de la Cluj: îşi doreşte să vadă cât mai mulţi jucători nefolosiţi în campania de calificare la Euro 2019 şi se bucură pentru revenirea lui Denis Drăguş, titular la naţionala de seniori contra Serbiei.

UPDATE joi 15 noiembrie, ora 17:40 - Echipa de START a lui Mirel Rădoi: 1.Radu – 2.Boboc, 18. Rus, 5. Ghiță, 15. Ștefan – 13. Moruțan, 16. Nedelcu, 9. Dragomir – 8. Man, 11. Petre, 10. Drăguș

Rezerve: 12. Căbuz – 3. A.Radu, 4. Olaru, 6. R. Grigore, 7. Coman, 14. Ciobotariu, 17. M. Dobre, 19. Moldoveanu, 20. Ciobanu

Belgia: 1.Teunckens – 2.Cools, 3.Vanheusden, 4. Faes – 6. Heynen, 19. Vanlerberghe, 17. Bastien – 11. Lukebakio, 10. Schrijvers, 7. Mbenza

Rezerve: 12. Dewolf – 2.Wouters, 8. De Sart, 9. Leya Iseka, 14. Schryvers, 15. Bushiri, 16. Mangala, 18. Amuzu, 20. Bossaerts, 21. Omeonga, 22. Saelemaekers

Selecționer: Iohan Walem

UPDATE joi 15 noiembrie, ora 11:00: Pentru meciul amical al României U21 cu reprezentativa similară a Belgiei, programat joi, la Cluj, la ora 19:00, fanii își pot cumpăra bilete cu 10 lei. Accesul este general, iar casele de bilete ale stadionului Dr. Constantin Rădulescu sunt deschise de la ora 12:00 până la startul partidei.


"Pentru noi practic e ca un meci oficial, asta trebuie să fie atitudinea la fiecare partidă. Am avut rugămintea la Contra să îl lase pe Drăguş sa îl vedem şi noi cum se antrenează, dacă se va integra şi cât de repede la tineret, îi mulţumesc pe această cale. Am dorit să vedem şi pe cei care nu au fost sau au jucat foarte puţin la lot, dar care au jucat destul de mult la cluburi", a declarat selecţionerul naţionalei de tineret a României.

România U21 - Belgia U21, LIVE TEXT, 15 noiembrie, 19:00

Rădoi e bucuros că România va disputa contra Belgiei primul meci după calificarea la Europeanul de anul viitor, din Italia şi San Marino.

"Noi am cerut să jucăm contra unei alte echipe calificate şi am găsit, vom vedea în martie ce vom găsi. Ei au venit cu lotul cel mai bun, cu care s-au şi calificat, şi este un meci destul de echilibrat. Sper să ne arate nivelul la care suntem, noi vom avea de câştigat din acest joc indiferent de rezultat. Noi avem un grup care are certitudini, între ei e acea competiţie pentru lotul de 23 care va merge la Euro", a mai spus Mirel Rădoi.

FRF a dorit iniţial să aranjeze în noiembrie un amical de lux cu naţionala de tineret a Franţei, pe Arena Naţională, însă "cocoşii" au refuzat propunerea românilor.

România U21 revine în Gruia după partida cu Ţara Galilor, câştigată cu 2-0 pe 12 octombrie, în care a stabilit un nou record de audienţă la un meci al naţionalei de tineret din preliminarii din ultimii 30 de ani. 12.588 de spectatori au fost prezenţi pe stadionul lui CFR Cluj la partida România U21 - Ţara Galilor U21.

Pe 16 octombrie, naţionala de tineret a României a învins Liechtensteinul cu scorul de 4-0 (3-0), la Ploieşti, în ultimul meci din grupa a opta a preliminariilor, şi s-a calificat la Europeanul de anul viitor, din Italia şi San Marino.

România a reuşit astfel a doua sa calificare la un Campionat European de tineret, după o pauză de 21 de ani. A mai participat la Euro în 1998, când turneul final a fost găzduit de ţara noastră.

Până la Europeanul de anul viitor, România intenţionează să mai dispute două meciuri de pregătire în martie şi alte două la sfârşitul lunii mai sau începutul lunii iunie, perioade în care selecţionerul Mirel Rădoi vrea să aibă parte de două stagii de pregătire. 

"Eu zic că vom fi marea surpriză a Europeanului dacă vom continua cu această mentalitate ca până acum, sunt sigur că vom obține rezultate foarte mari. Presiune de ce? Până la urmă, nu vrem să pierdem, să ieșim din grupe. Noi tindem să ajungem cât mai sus", a declarat Ionuţ Radu, în exclusivitate pentru Digi Sport.

Când şi unde se joacă Euro 2019

Euro 2019 se va desfășura în perioada 16 - 30 iunie, în Italia şi San Marino, iar în acest moment sunt calificate Italia (din oficiu), plus câștigătoarele celor nouă grupe de calificare, adică România, Spania, Franța, Anglia, Germania, Serbia, Croația, Danemarca și Belgia. Pentru ultimele două locuri se vor lupta la baraje Polonia, Grecia, Austria și Portugalia, cele mai bune locuri 2 din toate grupele preliminariilor, fără să se ia în calcul rezultatele cu ultimele clasate.

Tragerea la sorţi a grupelor Euro 2019 va avea loc la Bologna, pe 23 noiembrie, la ora 19:00. Tot în noiembrie, pe 12 şi 20, se vor stabili şi ultimele două calificate la Europeanul de tineret din Italia şi San Marino, în urma disputării meciurilor din play-off.

Cele 12 echipe calificate la Campionatul European U21 din 2019 vor fi repartizate în trei grupe, a câte patru formații. Primele clasate și cel mai bun loc al doilea se vor califica în semifinale. Echipele care ajung în penultimul act se vor califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo, competiţie la care nu am mai ajuns cu echipa de fotbal din 1964.

Amicalul dintre naţionalele de tineret ale României şi Belgiei va fi joi, de la ora 19.00, la Cluj, pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”.

Etichete: nationala de tineret , romania u21 , meciuri amicale , mirel radoi , belgia u21 , romania u21 - belgia u21


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația
aza3
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
George Becali to Sell FCSB Soccer Team, Bucharest, Romania - 24 Apr 2023
Ofertă de ȘASE milioane de euro! Gigi Becali a dat răspunsul pe loc: ”Cu Dumnezeu nu negociezi”

Brighton a făcut deja planul! Ce se întâmplă cu Philip Otele dacă ajunge în Premier League
philip otele cfr cluj
A învins-o pe Sorana Cîrstea și a ajuns în finală la Miami, dar a răbufnit: ”Dacă eram bărbat, nu m-ați fi întrebat”
Miami Open 2024 - Day 9
Atenție ”tricolori”! Starul unei adversare de la EURO 2024 a revenit la antrenamente
skriniar1
Citește și
”Când am văzut că bate 'Mister Pasă' lovitura liberă, n-am mai avut emoții”. Declarația serii după victoria României U21
Screenshot 2023-11-22 at 18.34.48
Exclusiv Daniel Pancu nu s-a ferit să recunoască! De ce s-a chinuit România U21 cu naționala fără victorie de 3 ani încoace
Fotbalistii romani la startul meciului de fotbal dintre Romania U21, U 21 si Albania U21, contand pentru Preliminariile
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Lovitură pentru Simona Halep! Românca a primit "interzis" la turneul favorit al Mariei Șarapova
Lovitură pentru Simona Halep! Românca a primit "interzis" la turneul favorit al Mariei Șarapova
Armenia U21 - România U21 0-1. ”Tricolorii mici” au urcat pe primul loc în grupă la EURO 2025 U21
FOTBAL:ROMANIA U21-ARMENIA U21, AMICAL (13.10.2023)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale