Scotland v Cyprus - UEFA European Championship Qualifying - Group A - Hampden Park
Ciprioții au reacționat după ce au picat în grupă cu România în Liga Națiunilor: ”Este timpul!”
profimedia-0804828602
Reacția Federației din Kosovo, după tragerea la sorți din Liga Națiunilor: o nouă dublă cu România
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-FCSB, SUPERLIGA SUPERBET (9.03.2024)
Mihai Stoica a anunțat câți spectatori vor fi la FCSB - Rapid. ”A solicitat și celelalte 1000 de bilete. Vin toți”
Digi Sport 1 Live
Acum
Etapa 5 Liga a 2-a: Corvinul Hunedoara-Mioveni
Play-off

România - Lituania 3-0. "Tricolorii" au urcat pe locul 2, după cea mai bună prestaţie din Liga Naţiunilor

17.11.2018, 23:35

Victorie fără drept de apel obţinută de România, în penultimul meci din Liga Naţiunilor. "Tricolorii" au învins Lituania cu 3-0, într-o partidă în care George Puşcaş a marcat primul gol la naţională, iar Ianis Hagi şi-a făcut debutul.

FOTBAL:ROMANIA-LITUANIA, CUPA NATIUNILOR (17.11.2018)
  • SuperLiga: FCU Craiova - Dinamo, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Rapid, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Echipa lui Cosmin Contra rămâne astfel neînvinsă în noua competiţie organizată de UEFA şi a urcat pe locul 2 în grupă, înaintea ultimei etape, când va juca împotriva Muntenegrului, la Podgorica.

La Ploieşti, în faţa unui stadion gol, jucătorii lui Contra au deschis scorul încă din minutul 7. Titularizat în premieră la selecţionata de seniori, George Puşcaş a înscris primul său gol, din pasa lui Alex Chipciu.

Marcator în prelungirile turului de la Vilnius, Alex Maxim a fost aproape să îl învingă din nou pe Setkus, însă a trimis în bară. Apoi, portarul oaspeţilor a avut o intervenţie spectacuoasă la şutul lui Claudiu Keşeru.

Goalkeeperul lituanian nu a mai avut ce face în startul reprizei a doua, când atacantul lui Ludogorets a înscris din apropiere, la capătul unei faze superbe create de Nicolae Stanciu şi Maxim.


Stanciu a rezolvat soarta partidei în minutul 65, când a marcat direct din lovitură liberă. Până la final, a mai fost timp şi de debutul lui Ianis Hagi, iar oaspeţii au terminat meciul în 10 oameni. Novikovas a fost eliminat în minutul 88.

"Tricolorii" au adunat 9 puncte în urma acestui succes, dar rămân în spatele liderului Serbiei. Ca să urce pe primul loc, românii sunt obligaţi să câştige în Muntenegru, iar Serbia să nu câştige acasă cu Lituania.

Clasamentul în grupa României


Min. 90 +3 - FINAL DE MECI! România obţine prima victorie pe teren propriu în Liga Naţiunilor, 3-0 cu Lituania, şi urcă pe locul 2 în grupă. "Tricolorii" merg la Podgorica având nevoie de un egal pentru a-şi păstra actuala poziţie, în condiţiile în care şansele de a termina pe primul loc sunt minime. 

Min. 88 - Novikovas a primit al doilea "galben", după un fault de la spate asupra lui Bancu, şi a fost eliminat. 

Min. 82 - Şi Deac a fost avertizat, pentru o intrare prea energică. 

Min. 81 - Paul Anton a primit un cartonaş galben, în urma unui fault tactic la mijlocul terenului.

Min. 80 - Ultima schimbare la oaspeţi. A ieşit Petravicius, a intrat Kazlauskas.

Min. 77 - Cartonaş galben primit de Girdvainis, după o intrare tare asupra lui Deac. 

Min. 74 - O nouă modificare la baltici. Černych i-a lăsat locul lui Šernas.

Min. 73 - Ultima schimbare a lui Contra. Cicâldău a intrat în locul lui Stanciu. 

Min. 68 - Schimbare în echipa României. Ianis Hagi debutează în naţionala mare, înlocuindu-l pe Keşeru. 

Min. 65 - GOOOOOL, 3-0 România! Stanciu îşi trece şi el numele pe lista marcatorilor, cu o execuţie din lovitură liberă, la care l-a surprins pe portarul lituanian

Min. 64 - Schimbare în echipa României. Deac a intrat în locul lui Chipciu. 

Min. 64 - O modificare la oaspeţi. Šimkus i-a lăsat locul lui Slivka.

Min. 47 - GOOOOOL, 2-0 România! Keşeru dublează avantajul echipei noastre, cu o execuţie simplă, din apropiere. Marele merit aparţine tandemului Stanciu-Maxim, care a reuşit un un-doi splendid, încheiat cu şutul mijlocaşului de la Sparta Praga. Portarul oaspeţilor nu a putut decât să respingă în faţă, de unde atacantul lui Ludogorets nu putea rata

Min. 46 - A început repriza a doua. 

Min. 45+2 - PAUZĂ! România conduce cu 1-0, datorită golului marcat în startul partidei de George Puşcaş. 

Min. 45 - Ocazie România! "Tricolorii" se puteau desprinde chiar înainte de pauză. Maxim nu a putut profita, însă, de o eroare a apărării lituaniene şi a tras cu stângul în plasa laterală, din poziţie ideală. 

Min. 44 - Cartonaş galben pentru Novikovas, care l-a lovit cu cotul pe Stanciu. 

Min. 35 - Cartonaş galben primit de Puşcaş, după un fault asupra lui Zulpa. 

Min. 30 - Ocazie România! O nouă şansă mare irosită de "tricolori". După o altă acţiune a lui Chipciu, mingea a ajuns la Keşeru, care a tras de la marginea careului. Šetkus s-a întins şi a reuşit să respingă.  

Min. 25 - Bancu a primit primul cartonaş galben al meciului. 

Min. 21 - Nicolae Stanciu a trimis periculos la colţul lung, spre vinclu, dar mingea a trecut puţin pe lângă poarta lituanienilor. 

Min. 14 - Ocazie România! Acţiune personală a lui Maxim, care s-a descurcat excelent în careul balticilor, apoi a tras în bară de la aproximativ 13-14 metri. 

Min. 7 - GOOOOOL, 1-0 România! La primul meci ca titular în naţionala României, George Puşcaş a marcat. Atacantul lui Palermo a marcat din apropiere, după o pasă primită de la Alex Chipciu

Min. 1 - Ocazie Lituania! Start nesigur al echipei noastre. Sirgėdas a fost aproape de deschiderea scorului, dar a trimis defectuos cu capul din apropiere. 

Min. 1 - A început meciul. Lovitura de start a aparţinut "tricolorilor"

România - Lituania | Liga Națiunilor. România joacă, astăzi, meciul cu Lituania, penultimul din Liga Națiunilor și speră să obțină o a doua victorie în Grupa 4 a Seriei C, care ar putea chiar să aducă echipa antrenată de Cosmin Contra în poziția de lider, cu o șansă în plus pentru calificarea la Campionatul European din 2020. În ultima partidă, programată marți, tricolorii joacă în Muntenegru.

UPDATE 19:35: Avem echipa de start a lui Cosmin Contra pentru meciul cu Lituania:

România: 12. Tătărușanu – 2. Benzar, 22. Săpunaru (cpt.), 4. Moți, 11. Bancu – 15. Anton, 23. Stanciu – 7. Chipciu, 10. Maxim, 13. Keșeru – 9. Pușcaș. 

Selecționer: Cosmin Contra

Rezerve: 1. Pantilimon, 16. Niță – 3. Toșca, 5. Băluță, 6. Manea, 8. Hagi, 14. Nedelcearu, 17. Deac, 18. Pașcanu, 19. Țucudean, 20. Mitriță, 21. Cicâldău

Lituania: 16. Šetkus – 8. Vaitkūnas, 4. Girdvainis, 7. Žulpa, 23. Baravykas – 13. Šimkus, 18. Vorobjovas – 15. Petravičius, 20. Sirgėdas, 11. Novikovas – 22. Černych. 

Selecționer: Edgaras Jankauskas

Rezerve: 1. Zubas, 12. Bartkus – 2. Klimavičius, 3. Janusevskis, 5. Jankauskas, 6. Beneta, 9. Kazlauskas, 10. Šernas, 14. Slivka, 17. Matulevicius, 19. Slavickas, 21. Romanovskij


România - Lituania, penultimul meci al tricolorilor în ediția inaugurală a UEFA Nations League poate fi urmărit LIVE TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro.

Toate calculele din grupa României în Liga Națiunilor sunt AICI. În acest moment, suntem pe locul al treilea, cu 6 puncte (la două față de liderul Serbia și la unul în spatele reprezentativei din Muntenegru) și nu depindem doar de rezultatele noastre.

Cele mai simple calcule spun că România trebuie să câştige cu Lituania, acasă, şi cu Muntenegru, în deplasare, iar Serbia să facă cel mult 4 puncte în faţa aceloraşi adversari, pe care îi va întâlni pe teren propriu. În acest caz, România şi Serbia vor termina la egalitate de puncte, situaţie în care "tricolorii" sunt avantajaţi de rezultatele directe - 2-2 la Belgrad, 0-0 la Bucureşti -, astfel că vor ocupa primul loc.

Dacă sârbii vor câştiga ambele partide pe care le mai au de disputat, orice discurs legat de locul 1 este închis, iar Contra şi elevii săi trebuie să se concentreze pe obţinerea poziţiei secunde, care reprezintă de asemenea o miză importantă.

România - Lituania, ora 21:45

România - Lituania, de la Ploiești, se dispută cu porțile închise, din cauza incidentelor de la meciul cu Serbia, din aceeași competiție (0-0), care au adus și o amendă în valoare de 73.000 de euro pentru Federația Română de Fotbal.

Clasamentul grupei României în Liga Națiunilor, după 4 etape

Programul meciurilor care mai sunt de disputat în grupa României

Serbia - Muntenegru, 17.11.2018, ora 16:00

România - Lituania, 17.11.2018, 21:45

Muntenegru - România, 20.11.2018, 21:45

Serbia - Lituania, 20.11.2018, 21:45

Lotul României pentru meciurile cu Lituania şi Muntenegru

Portari: Ciprian Tătăruşanu (FC Nantes), Costel Pantilimon (Nottingham Forest), Florin Niţă (Sparta Praga);

Fundaşi: Cristian Manea (CFR Cluj), Romario Benzar (FCSB), Cristian Săpunaru (Kayserispor), Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa), Cosmin Moţi (Ludogorets Razgrad), Alexandru Paşcanu (Leicester City), Alin Toşca (PAOK Salonic), Nicuşor Bancu (U Craiova);

Mijlocaşi: Alexandru Chipciu (Sparta Praga), Răzvan Marin (Standard Liege), Paul Anton (Krylia Sovetov Samara), Tudor Băluţă (FC Viitorul), Nicolae Stanciu (Sparta Praga), Alexandru Cicâldău (U Craiova), Alexandru Mitriţă (U Craiova), Ianis Hagi (FC Viitorul), Alexandru Maxim (Mainz), Ciprian Deac (CFR Cluj);

Atacanţi: Claudiu Keşeru (Ludogorets), George Puşcaş (US Palermo), George Ţucudean (CFR Cluj), Andrei Ivan (Rapid Viena).

România - Lituania se joacă la ora 21:45, la Ploieşti, pe Stadionul "Ilie Oană", LIVE-TEXT pe digisport.ro şi m.digisport.ro.

Etichete: rezultate romania , romania lituania liga natiunilor , live romania - lituania , romania-lituania 3-0


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat rușii navele și submarinele
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat rușii navele și submarinele

Rusia și-a întărit apărarea flotei de la Marea Neagră și „și-a retras în mare parte navele și...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Tennis - ATP/WTA World Tour 2017 Mutua Madrid Open 2017 Day Seven La Caja Magica, Madrid, Spain - 12 May 2017
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,8 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei

Ion Țiriac (84 de ani) a prezentat oficial, în cadrul unui eveniment, maşina Mercedes AMG One, care...

ACORD! Zinedine Zidane a bătut palma cu un club uriaș. Mai lipsește doar semnătura
EXCLUSIVE: Zinédine Zidane With His Wife Veronique Shopping At A Home Furnishings Boutique In Milan - 17 Apr 2024
"Am intrat în biroul lui Ancelotti și a început să plângă!" Transferul care i-a "rupt" sufletul italianului
profimedia-0861141500
"Bijuteria" de 44 de milioane € de la Cluj-Napoca, transformată în mall. FOTO Noul proiect spectaculos
Screenshot 2024-04-19 091333
Transformarea fizică a Serenei Williams. Cum arată acum și ce spune legendara sportivă despre corpul ei
profimedia-0864108273
Recomandările redacției
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-FCSB, SUPERLIGA SUPERBET (9.03.2024)
Mihai Stoica a anunțat câți spectatori vor fi la FCSB - Rapid. ”A solicitat și celelalte 1000 de bilete. Vin toți”

Dan Alexa a retrogradat în Liga 3, la o lună după ce a fost numit antrenor principal
dan alexa
Ion Țiriac nu s-a mai ferit de cuvinte: ”Nu Ceauşescu, ci alt 'escu'” / ”Bagă-i în puşcărie!”
BUCURESTI - PREZENTARE GRADINITA - BEST PRESCHOOL - ION TIRIAC - 30 IUN 2021
Exclusiv Anunțul suporterilor Rapidului legat de prezența la meciul cu FCSB, pe Arena Națională
galerie-rapid
Citește și
Nasser Al-Khelaifi, detalii despre viitorul lui Kylian Mbappe
khelifi
Foto Atacate de Gigi Becali, promovate de UEFA. Arbitra din România, delegată la finala Ligii Națiunilor
iuliana demetrescu
La 56 de ani, Donna D'Errico încă face furori în ținute provocatoare. Imaginile din jacuzzi au stârnit un val de reacții
La 56 de ani, Donna D'Errico încă face furori în ținute provocatoare. Imaginile din jacuzzi au stârnit un val de reacții
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Dinamoviștii joacă pe o primă extraordinară la meciul cu FCU Craiova
Dinamoviștii joacă pe o primă extraordinară la meciul cu FCU Craiova
Nora miliardară a Victoriei Beckham, criticată după debutul regizoral. Filmul în care joacă și rolul principal, considerat "un proiect făcut din vanitate"
Nora miliardară a Victoriei Beckham, criticată după debutul regizoral. Filmul în care joacă și rolul principal, considerat "un proiect făcut din vanitate"
Fiica lui Eminem, în costum de baie alb, la petrecerea burlăcițelor, pe iaht în Tampa Bay. Alături de Hailie, sora ei, Alaina
Fiica lui Eminem, în costum de baie alb, la petrecerea burlăcițelor, pe iaht în Tampa Bay. Alături de Hailie, sora ei, Alaina
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
El e singurul fotbalist român care a jucat în toate cele 5 ligi de top din Europa. Cine l-a promovat
El e singurul fotbalist român care a jucat în toate cele 5 ligi de top din Europa. Cine l-a promovat
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
Formula 1: calificări cu surprize în China. Marele campion a terminat pe locul 18
Formula 1: calificări cu surprize în China. Marele campion a terminat pe locul 18
Kosovarii au răbufnit: ”Fără rușine! Românii ne provoacă serios”. Au cerut intervenția UEFA
profimedia-0804829066

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fiica lui Eminem, în costum de baie alb, la petrecerea burlăcițelor, pe iaht în Tampa Bay. Alături de Hailie, sora ei, Alaina
Fiica lui Eminem, în costum de baie alb, la petrecerea burlăcițelor, pe iaht în Tampa Bay. Alături de Hailie, sora ei, Alaina
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”