romania handbal
Video România și-a aflat adversarele de la EHF EURO 2024
profimedia-0826420920
România, neînvinsă în preliminariile EHF EURO 2024: succes clar în meciul cu Grecia!
Gigi Becali
Exclusiv Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Digi Sport 1 Live
Acum

România - Olanda 20-24. "Tricolorele" s-au trezit târziu şi au ratat medaliile de bronz la Campionatul European

16.12.2018, 16:25

România a ratat medaliile de bronz la Europeanul de handbal feminin, după ce a pierdut iar cu Olanda, scor 20- 24. "Tricolorele" rămân doar cu bucuria calificării la Mondialul din 2019.

Hungary - Germany
  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

La o săptămână după înfrângerea din grupele principale, naţionala de handbal a cedat din nou în faţa Olandei, în finala mică de la Euro.

România nu a condus deloc în meciul pentru bronz. La pauză, olandezele au intrat cu un avantaj mare, scor 15-8.

Diferenţa s-a mărit şi la opt goluri în partea secundă, însă, pe final, fetele lui Ambros Martin au mai recuperat şi au dat senzaţia că pot reintra în joc, în special datorită paradelor reuşite de Denisa Dedu.

Echipa noastră nu a putut decât să se apropie la 3 goluri, iar în final a cedat cu 24-20.


Cu şase reuşite, Valentina Ardean Elisei a fost cea mai bună marcatoare a echipei noastre, în timp ce Estvana Polman a marcat de şapte ori pentru echipa Olandei.


Min. 60, România - Olanda 20-24. Naţionala României termină Europeanul de handbal pe locul 4. În finala mică, de la Paris, "tricolorele" au pierdut pentru a doua oară în faţa Olandei, care a condus chiar şi la 8 goluri. Fetele lui Ambros Martin s-au trezit târziu, iar batavele au gestionat perfect sfârşitul meciului.

Min. 55, România - Olanda 20-23. Rămânem în joc într-un final ce se anunţă dramamtic, datorită paradelor reuşite de Denisa Dedu şi golurilor marcate de Zamfirescu, Ardean Elisei şi Pintea.

Min. 50, România - Olanda 17-21. Din nou momente bune pentru echipa noastră. Patru goluri la rând, marcate de Zamfirescu, Ardean Elisei, Chiper şi Laslo, iar diferenţa a fost redusă la jumătate.

Min. 45, România - Olanda 13-21. După time-out, adversarele echipei noastre au reluat din nou controlul ostilităţilor şi au refăcut o diferenţă aproape imposibil de recuperat. Golurile lui Arsean Elisei şi Chiper nu au folosit "tricolorelor".

Min. 38, România - Olanda 11-16. Momente bune ale "tricolorelor", care dau senzaţia că pot reintra în meci. Ardean Elisei a marcat de două ori, iar Chiper a punctat şi ea. Helle Thomsen a cerut time-out.

Min. 35, România - Olanda 8-16. Începem la fel de nesigur şi repriza a doua. Denisa Dedu a avut câteva intervenţii bune şi a evitat ca scorul să ia proporţii şi mai mari.

Min. 31 - A început repriza a doua

#Melinda Geiger, Eliza Buceschi şi Gabriela Perianu au marcat câte două goluri pentru echipa noastră. De la adversare, Estavana Polman are 4 goluri

Min. 30, România - Olanda 8-15. S-a încheiat prima repriză a finalei mici de la Europeanul de handbal. O repriză fără istoric. Batavele conduc la 7 goluri, în timp ce fetele noastre au avut o prestaţie foarte slabă.

Min. 25, România - Olanda 7-13. Meciul e un monolog al adversarelor, care zburdă efectiv pe teren. Buceschi, Geiger şi Perianu au marcat pentru noi în acest parţial.

Min. 20, România - Olanda 4-8. Suntem dominaţi clar. Olanda e dezlănţuită şi s-a desprins la 4 goluri, diferenţa maximă până acum. Valentina Ardean Elisei a marcat golul echipei noastre. 

Min. 15, România - Olanda 3-6. Perianu a reuşit să egaleze, dar câteva erori ale echipei noastre le-au permis olandezelor să ia un avantaj important, la jumătatea primei reprize.

Min. 10, România - Olanda 2-3. Am intrat în meci, datorită golurilor marcate de Cristina Laslo şi Eliza Buceschi, şi nu le-am permis adversarelor să marcheze în superioritate numerică.

Min. 5, România - Olanda 0-2. Batavele au început mai bine meciul şi s-au desprins încă din primele minute, în care fetele noastre au pierdut uşor câteva mingi şi nu au reuşit să marcheze.

Min. 1 - A început meciul. Primul ataca a aprţinut olandezelor


Naţionala de handbal a României visează la medalia de bronz. Învinsă clar de Rusia în semifinale, scor 22-28, "tricolorele" sunt gata să-şi ia revanşa cu Olanda, în faţa căreia a pierdut deja la Campionatului European din Franţa.

În primul meci din grupele principale, cu Cristina Neagu pe teren, fetele noastre au pierdut la cinci goluri, scor 24-29, duelul cu adversarele din finala mică.

"Duminică avem un alt meci şi un alt obiectiv. Ne vom odihni puţin, ne vom antrena şi vom pregăti tactica pentru următorul adversar", a dat asigurări Denis Dedu.

Deşi a dus România între primele patru echipe ale Europei, Ambros Martin nu este văzut drept selecţionerul ideal de către Radu Voina, singurul care a câştigat cu naţionala feminină de handbal o medalie la Euro.

"Trebuie să vorbeşti româneşte şi să cunoşti cultura handbalistică şi handbalistele din ţară. Sunt convins că nu le cunoaşte, n-are cum să le cunoască foarte bine", a spus Radu Voina, la Digi Sport.

"Nu sunt convins că, după un time-out care durează 60 de secunde, fetele înţeleg exact tot ce le spune Ambros", a completat Cristian Gaţu.

România - Olanda | Bookmakerii ne dau șanse mici pentru câștigarea bronzului

România are șanse mici să câștige medalia de bronz la Campionatul European de handbal din Franța. Cel puțin așa consideră bookmakerii, care mizează pe victoria Olandei, în finala mică.

Astfel, batavele sunt favorite certe, având o cotă de 1.30 la victorie. Fără Cristina Neagu, România are o cotă de 4.50. Cine crede că vom avea prelungiri, poate paria pe un rezultat de egalitate, cota fiind 9.75.

Mesajul Cristinei Neagu, înainte de România - Olanda

Cristina Neagu va fi în tribune, la Paris, de unde va urmări duelul pentru bronz dintre România și Olanda. Cea mai bună jucătoare a lumii a avut și un mesaj pentru colegele ei.

"Vă mulțumesc, fetelor! Știu cât de mult v-ați dorit victoria ieri (vineri - n.r.), nu a fost să fie, dar eu am încredere în voi! Mâine ne luptăm pentru medalia de bronz! Hai România", a scris Neagu, pe contul de Instagram.

Indiferent de rezultatul meciului România-Olanda, "tricolorele" s-au calificat la Campionatul Mondial

Turneul final din Franţa e fără doar şi poate unul reuşit, chiar dacă pe moment dezamăgirea e mare că nu s-a putut mai mult contra Rusiei. Asta şi pentru că tricolorele au obținut biletele și pentru Campionatul Mondial din 2019.

Conform regulamentului, cele mai bune 3 echipe de la Campionatul European ajung și la Mondiale. Cum Franța a obținut deja biletele pentru competiția din Japonia, fiind deținătoarea trofeului, atunci România, Olanda și Rusia vor fi și ele prezente în Asia.

Fără Cristina Neagu, România va încerca azi, de la ora 15:00, să aducă acasă bronzul european. Meciul cu Olanda poate fi urmărit în format LIVE TEXT pe digisport.ro.

Etichete: romania handbal , romania - olanda , campionatul european handbal , romania olanda finala mica


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet

Când Kema Ward-Hopper și logodnicul ei de atunci, Nicholas Hopper, ambii din SUA, au decis să se...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
profimedia-0783976186
S-a decis! Bernardo Silva și-a ales viitoarea destinație: ”E înnebunit să joace acolo”

A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni
48
”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar
vlad-chiriches
FC Botoșani - Dinamo 2-1. Thriller în Moldova: autogol, accidentare horror, eliminare și gol în prelungiri
FOTBAL: FC BOTOSANI - DINAMO BIUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (23.04.2024)
Cum l-a numit Anamaria Prodan pe Ronald Gavril: impresara nu s-a ferit să spună cum îl strigă pe boxer
Screenshot (478)
Recomandările redacției
Gigi Becali
Exclusiv Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”

Florinel Coman a făcut anunțul așteptat cu sufletul la gură de toți fanii FCSB-ului
FCSB v FC Nordsjaelland - UEFA Europa Conference League, Bucharest, Romania - 10 Aug 2023
Exclusiv "Care a fost diferența dintre acest sezon și celelalte 8?" Gigi Becali a răspuns fără nicio ezitare
gigi
Gică Hagi și Gigi Becali, în cursă pentru același jucător! "Regele" a făcut anunțul în direct
hagibecali
Citește și
Video Dinamo - Skjern 28-27. ”Dulăii”, victorie uriașă în sferturile de finală ale EHF European!
HANDBAL MASCULIN:DINAMO BUCURESTI-SKJERN HANDBOLD, EHF EUROPEAN LEAGUE (23.04.2024)
CSM Bucureşti a cucerit Cupa României, după finala cu HC Dunărea Brăila. Cristina Neagu a jucat deși este în doliu
HANDBAL FEMININ:CSM BUCURESTI-SG BBM BIETIGHEIM, LIGA CAMPIONILOR (11.02.2024)
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
De ce a luat bătaie Jean Constantin la filmările pentru Brigada Diverse? „Ea nu știa că sunt actor"
De ce a luat bătaie Jean Constantin la filmările pentru Brigada Diverse? „Ea nu știa că sunt actor"
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
CSM București - Rapid 27-23. Campioana va juca finala Cupei cu învingătoarea meciului Dunărea Brăila - Gloria Bistrița
Cristina Neagu la un meci CSM Rapid

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap:
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool